Üniversitemiz İzmir Fuarı’ndaydı

09.09.2009
Uluslararası nitelikteki Türkiye’nin ilk fuar organizasyonu olma özelliği taşıyan ve Çanakkale’nin onur konuğu il olarak katıldığı 78. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Üniversitemiz kurduğu stantla fuar ziyaretçilerinin odak noktası olurken,gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal aktivitelerle fuara renk kattı. “İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon” ana temasıyla açılan 78. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki “Onur Konuğu İli” Çanakkale’ydi. Üniversitemizin de katıldığı ve Çanakkale tanıtımına destek verdiği fuarın açılışına katılan CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN’ün yanı sıra çok sayıda üst düzey yönetici ve vatandaş üniversitemize ilgi gösterdi. İzmir Fuarı’nda rektörümüz de hazır bulunurken, ilimize ayrılan bölümde düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerle üniversitemiz fuara etkin katkı sundu. Fuar alanındaki amfide düzenlenen açılış töreniyle başlayan program, “Onur Konuğu İl: Çanakkale” bölümünün ziyareti ile devam etti. Burada gerçekleşen açılışa CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN, İzmir ve Çanakkale Valilileri ile üst düzey yöneticiler katıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Biriminin koordinasyonunda hazırlanan tanıtım stantı protokol ve halk tarafından yoğun ilgi gördü. Stantın açılışında Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR tarafından katılımcı protokole bilgi sunuldu. Heyet, daha sonra Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun gösterisini izledi. Üniversitemizin Stantı Yoğun İlgi Gördü Üniversitemizin, fuarda Çanakkale’ye ayrılan bölümdeki stantı, açılışın ardından yoğun ilgi gördü. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Varol TOK’un hazırlıklarını bizzat takip ettiği ve koordinasyonunda bulunduğu, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden Doç. Dr. Sibel HAYRETDAĞ ve Oya TOKGÖZ’ün yürütücülüğünde hazırlanan stantta üniversitemiz etkin bir şekilde tanıtıldı. Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Selahattin YILMAZ, Yrd. Doç. Dr. Arzu Tuna MALAK ve Öğr. Gör. Zeynep YILMAZ da stantta özellikle akademik konularda ziyaretçilere fuar süresince bilgi aktardı. Programın sunumları ise Okt. Gökhan BAYRAM tarafından yapıldı. Üniversitemiz öğrencilerinden Gökçe GÜZEL ve Emrah GÜNDÜZ’ün de katkı sunduğu stantta üniversitemize ait materyaller ilgililere sunuldu. Üniversitemiz katalogları, broşürleri, el ilanları vb. yazılı ve görsel materyallerinin yanı sıra çeşitli promosyon ürünleri de armağan edildi. Kurulan bir TV ile üniversitemizin tanıtım filminin de gösterildiği stantta üniversitemiz mezunları ve özellikle yeni kazanan öğrenciler en yoğun ilgiyi gösterdi. İlimiz Yöneticileri Üniversitemizin Stantını Boş Bırakmadı Fuarın onur konuğu ili olması sebebiyle Çanakkale yöneticilerinin hazır bulunduğu fuarda hemen hemen tüm yöneticiler üniversitemiz stantına gelerek üniversitemizi daha yakından tanıma fırsatı buldular. Fuarın ilk günü Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, ilimiz yöneticilerine daha detaylı bilgi sunarken, yöneticilerimizin özellikle yayınlarımıza ve üniversitemizin 2010 yılında gerçekleştireceği “Dünya Üniversiteler Kongresi”ne ilgi gösterdiği görüldü. Yöneticiler üniversitemizin hızlı gelişiminden memnuniyet duyduklarını bizzat rektörümüze aktardılar. Üniversitemiz stantına ilimiz valisinin yanı sıra milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, üst düzey bürokratlar ve STK temsilcileri ilgi gösterirken üniversitemize yönelik meraklarını giderme şansını yakaladılar. Üniversitemiz’den Fuara Kültürel ve Sanatsal Katkı Üniversitemiz 78. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sadece stant açmakla kalmadı. Kültüre ve Sanatsal Etkinliklerle de fuara etkin katkı sunan üniversitemiz her gün birkaç farklı etkinliğe imza attı. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Öğr. Gör Şahine HATİPOĞLU, Öğr. Gör. Zerrin GÜZEL ve Öğr. Gör Buket DEMİR fuarın sanatsal canlılığına anlamlı katkılar sundular. Drama Topluluğu başta olmak üzere Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nün başarılı öğrencileri sahneledikleri “Troia Önünde Atlar” isimli oyunlarıyla fuarı ziyaret edenlerin ilgisini ve takdirini topladılar. Öte yandan fuarın açılışında ve fuar boyunca her akşam klasik müzik dinletisi sunan Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi ABD öğrencileri Vejdi GÖNÜL, Demet UZAR ve Aslı KILINÇKAYA gösterdikleri performansla hem ilimiz yöneticilerinin hem de konukların beğenisini kazandılar. Fuarda Öğr. Gör. Mete GÖKÇE’nin şefliğindeki 17 kişilik ödüllü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Polifonik Korosu da 2 gün boyunca enfes bir dinleti gerçekleştirdi. Çanakkaleli İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Altuğ DİLMAÇ koroya dâhil olarak Çanakkale Türküsü’nü seslendirdi ve korodaki öğrencilerimizin performansından övgüyle bahsederek onları tebrik etti. Koro son olarak, ilimiz stantını ziyaret eden konuklara interaktif bir konser vererek, izleyicileri de şef ve korist olarak koroya dâhil etti. Okt. Deniz ÜNVER’in yurtdışında da üniversitemizi başarıyla temsil eden folklor ekibi ve Halk Oyunları Topluluğu fuarda görkemli bir gösteri gerçekleştirerek izleyenleri büyüledi. Halk Oyunları Topluluğu daha sonra beraberindeki iki solist eşliğinde Çanakkale yöresi türkülerini seslendirdi. Büyük coşku ve katılımla gerçekleşen gösteri, fuara katılan konukların yöre oyun havalarına eşlik etmesiyle son buldu. Kültürel ve sanatsal birçok etkinliğe imza atan üniversitemiz mensupları, öğrencileri ve ekipler fuarda gösterdikleri performans nedeniyle takdir toplarken, fuara kattıkları renk nedeniyle de izleyicilerin beğenisini topladı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.