ÇOMÜ İşbirliğiyle Bosna'da Peyzaj Kongresi Düzenlenecek

31.03.2017 605

Değerli Bilim İnsanları,

ICLAR, International Congress on Landscape Architecture Research, www.iclar.org ün birincisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, International University of Sarajevo ve Nobel Science and Research Center işbirliği ile 06-10 Eylül 2017 tarihlerinde, UNESCO Kültürel Miras listesinde yer alan Bosna-Hersek’te gerçekleştirilecektir.

ICLAR, Peyzaj Mimarlığı, Planlama, Tasarım, Ekoloji, Doğa Koruma, Kültürel Peyzaj alanlarında araştırmalar yapan tüm akademisyenler, araştırmacılar ve öğrencilere açıktır.

International Congress on Landscape Architecture Research’ün amacı; Peyzaj Mimarlığı ve ilgili bilim insanlarının aralarında network oluşturabilmelerini sağlamak, bilimsel paylaşım ve tartışmalara ortam yaratmak, kariyerlerini geliştirmelerine destek olmak, yeni bilgilere ulaşabilmelerini kolaylaştırmak, peyzaj mimarlığı mesleğini tanıtmak ve geliştirmektir.

ICLAR da sunularak bilim kurulu tarafından değerlendirilen makaleler, katılımcıların isteğine bağlı olarak, IJLAR-International Journal of Lanscape Arcitecture Reseaches’da hızlı bir şekilde tam metin olarak yayımlanacaktır.

Ayrıca, kongrede sunulmak üzere kabul alan poster ve sözlü bildiri özetlerinden kongre’de sunulmuş olanlar, aynı derginin özel sayısında kongre sonrası hızlı bir şekilde yayımlanacaktır. ICLAR, ancak değerli katkı, destek ve katılımlarınızla amacına ulaşabilecektir.

Bu nedenle sizleri 06-10 Eylül 2017 tarihlerinde kongremizde görmekten onur duyacağız.

Doç. Dr. Füsun ERDURAN NEMUTLU

Düzenleme Kurulu Başkanı