Rektörümüzün Onursal Başkanı Olduğu Uluslararası Sempozyum Azerbaycan'da Yapıldı

Hazar Üniversitesi tarafından düzenlenen, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'in onursal başkanlığını üstlendiği ve açılış konuşması yaptığı "Dünyada Yeni Oluşumlar ve Türk Dünyası" başlıklı uluslararası sempozyum, 29-31 Mayıs 2009 tarihlerinde Azerbaycan'da gerçekleşti. Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İSAXANLI'nın açılış konuşmasını takiben Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Misir MARDANOV, Anayasa Mahkemesi (Türkiye) üyesi Prof. Dr. Sacid ADALI, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza AYHAN, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfü BAYDAR konuşma yaptı. Açılış programı Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’in konuşmasıyla son buldu. Rektörümüz Prof. Dr. Akdemir'in aynı zamanda bilim kurulu üyesi olarak da katkı sunduğu uluslararası sempozyum Türk dünyasının karşı karşıya kaldığı problemlere yönelik çalışmalarda bulunan akademisyen, kuruluş ve üniversiteleri bir araya getirdi. Bakü'de gerçekleştirilen sempozyumda yeni dünya düzeni, ekonomik kriz ve entegrasyon başta olmak üzere, uluslararası ilişkiler, bölge sorunları, işbirlikleri, iletişim, eğitim, kültür, tarih ve medeniyet konularında sunumlar yapıldı.