Resim ve Gravür Yarışması Sergisi Düzenlendi

Resim ve Gravür Yarışması Sergisi Düzenlendi
18 Mart Şehitler Günü Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yıldönümü Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Yazar Sanatçılar Evi’nde Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları Resim ve Gravür Yarışması Sergisi düzenlendi. Sergiye Vali Yardımcısı Ali Partal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Demircan ile akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Sergide bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ali Partal, Çanakkale’de sanatsal faaliyetlerin yavaş yavaş oturduğunu ve üniversitenin de sanatsal faaliyetlere öncülük ettiğini ifade eti. Çanakkale’nin tarihi ve kültürel dokusunun sanatsal faaliyetlerin gelişimi için çok uygun olduğunu belirten Vali Yardımcısı Ali Partal, Çanakkale’nin önemli potansiyellere sahip olduğunun da altını çizdi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Demircan ise gerçekleştirilen sergide yer alan eserlerin hepsinin ödüllü olduğunu belirterek anlamlı çalışmalar olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Demircan, 2015 yılında açılması planlanan Çağdaş Sanatlar Müzesi için de her yıl on kadar eserin saklandığını ifade ederek katılımları için herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Demircan, Çanakkale’de sanata yatırım yapılarak sanatın geliştirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. İhsan Doğrusöz de Çağdaş Sanat Müzesi genel projesi kapsamında böyle bir etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade ederek, Çanakkale Savaşları Zaferi’nin 2015 yılındaki yüzüncü yıl kutlamalarında açılması planlanan Çağdaş Sanat Müzesi’nde bu tür etkinliklerde elde edilen ödüllü eserlerin sergilenmesinin planlandığını belirtti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.