Üniversitenin Yeni Rol ve Misyonları Tartışıldı

Üniversitenin Yeni Rol ve Misyonları Tartışıldı
Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılan Troy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jack HAWKİNS başkanlığında düzenlenen panelde üniversitenin yeni rol ve misyonları tartışıldı. Panele Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil GÜVEN, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya ŞERİFOĞLU, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ katıldı. Troy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jack HAWKİNS, geleceğin üniversitelerinin küresel bir özelliğe sahip olacağını ifade etti. Üniversitelerin nasıl uluslararası hale getirilebileceğine değinen Rektör Prof. Dr. Jack HAWKİNS, bunun oluşabilmesi için üç adımın önemli olduğunu belirtti. Bunlardan ilkinin öğrencilerin diğer ülkelerde eğitim almalarını sağlamak, ikincisinin küreselleşmiş fakülteler yaratmak, üçüncüsünün ise yurtdışı ile ilgili programları geliştirmek olduğu Rektör Prof. Dr. Jack HAWKİNS tarafından ifade edildi. Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil GÜVEN ise geleceğin üniversitelerinin değişime açık olması gerektiğini ifade etti. Yüksek öğretimin zaman içinde de değiştiğini belirten Rektör Prof. Dr. Halil GÜVEN, yüksek öğretimin 1950’lerde sadece elit insanlara yönelik olduğunu, şimdi ise yükseköğretimin artık bir ihtiyaç haline geldiğini bildirdi. Prof. Dr. GÜVEN, bir ülkenin ekonomik anlamda gelişebilmesi için üniversitelerin yaygınlaştırılması gerektiğini de ifade etti. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya ŞERİFOĞLU ise sosyal projelere destek olunması gerektiğini ifade ederek üniversiteleri değerlendirmede farklı kriterlerin kullanılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. ŞERİFOĞLU, yapılan hizmetin esas olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin ŞENKÖYLÜ ise üniversitelerin artık yeni bir döneme girdiğini ve ÇOMܒnün 18 yılda çok büyük bir gelişme gösterdiğini ifade etti. Prof. Dr. ŞENKÖYLÜ üniversite mezunlarının mutlaka farklı diller öğrenmesi gerektiğinin de altını çizdi.