Çevre Kirliliği ve Eğitim İlişkisi Ele Alındı

Çevre Kirliliği ve Eğitim İlişkisi Ele Alındı
Dünya Üniversiteler Kongresi’nde Marek W. LORENC başkanlığında yapılan toplantıda çevre kirliliği ve eğitim ilişkisi ele alındı. Toplantıya Alexandre MEİNESZ, Chingiz ĐSMAYİLOV, Mustafa TOLAY ve Naci POLAT katıldı. Alexandre MEİNESZ, yaşamın nasıl başladığını anlatan kitabını tanıtarak, yaşamın nerede, nasıl ve ne zaman başladığı soruları hakkında konuştu. Chingiz ĐSMAYİLOV ise Hazar denizindeki kirliliğin nedenlerini konuşmasında ele aldı ve bu kirliliğin temel nedeninin petrol olduğunu belirtti. Kazakistan’daki kirliliğin nedeni olarak da petrolü ifade etti. Mustafa TOLAY da katı atık problemleri hakkında konuştu. Buna çözüm bulmak için yeni teknikler gerektiğini söyledi. Bunun için de yeni çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Naci POLAT ise iklim değişiklikleri hakkında bazı üniversitelerin çalışmalar yaptıklarını belirterek, doğal kaynakların, enerjinin ve suyun daha ucuz ve etkili yollarla kullanılabileceğini söyledi. Üniversitelerde düzenli eğitim seminerleri vererek çevrenin korunmasının teşvik edilmesi gerektiğini bildirdi. Oturumun sonunda yapılan çözüm önerisinde ise bilim insanlarının sivil toplum kuruluşlarına katılarak toplumu bilgilendirmesi gerektiği ifade edildi.