Prof. Dr. Marek W. LORENC Endüstriyel Miras Konusunda Sunum Yaptı

Prof. Dr. Marek W. LORENC Endüstriyel Miras Konusunda Sunum Yaptı
Polonya’nın Wroclaw Üniversitesi’nden Prof. Dr. Marek W. LORENC Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılarak Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda “Mining Heritage Sites as Cultural Heritage Sites” başlıklı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Marek W. LORENC, konuşmasında endüstriyel miras konusu hakkında bilgi verdi. Madencilikle geçinen kentlerin tarihsel geçmişi, maden galerilerinin ilk işletildiği zamandan günümüze kadar uzanan zamanda bu kentlerin tarihsel kimlikleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Marek W. LORENC, bu kentlerin adeta bir müze kent haline geldiğini vurguladı. Prof. Dr. LORENC, madencilikle geçinen kentlere Avrupa’dan İngiltere, Polonya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve İspanya’dan örnekler vererek, söz konusu kentlerin dünya kültür mirasına katkısına ve endüstriyel miras açısından önemine değindi.