ÇOMÜ MYO'larında Dikey Geçiş Başarısı

ÇOMÜ MYO'larında Dikey Geçiş Başarısı
Üniversitemizin Meslek Yüksekokullarına gösterdiği özel önem sonuçlarını veriyor. Meslek Yüksekokullarından sorumlu rektör danışmanlığının oluşturulmasının yanı sıra, ilçelerdeki fiziki imkânların ve öğretim elemanları kalitesinin artırılması, özelikle ilçelerde konumlanan meslek yüksekokullarımızın bölgenin yerel dinamikleri ile kurduğu etkileşim ve üniversitemiz yönetiminin meslek yüksekokullarına ilgisi öğrencilerimizin başarılarına da yansıyor. Türkiye’de sadece üniversitemizde uygulanan ve öğrencilerimizden gelen talepler üzerine başlatılan ücretsiz dikey geçiş kurslarına devam eden öğrencilerimiz başarılı sonuçlar alıyor. Son 3 senedir, hafta sonlarında düzenlenen, Matematik ve Türkçe alanlarında, uzman öğretim elemanları tarafından verilen dersleri takip eden öğrencilerimiz, dikey geçiş sınavlarında başarılı sonuçlar elde ederek başta üniversitemiz olmak üzere ülkemizin saygın yükseköğretim kurumlarında lisans (4 yılık) eğitimi almaya hak kazandı. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, bu kurslara devam eden öğrencilerimizden 150’yi aşkın öğrenci sınavlardaki başarıları sonucunda 4 yılık lisans eğitimi almaya hak kazandı.