Yeni Zelanda Eski Milletvekili Margaret Austin Dünya Üniversiteler Kongresi'nde

Yeni Zelanda Eski Milletvekili Margaret Austin Dünya Üniversiteler Kongresi'nde
Üniversitemizin düzenlediği uluslararası bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresine birçok farklı ülkeden çeşitli branşlarda alanında uzman bilim insanları katılacak. Bu bilim insanlarından biri de Yeni Zelandalı eski politikacı ve Lincoln Üniversitesi’nin eski Rektörü Margaret Austin’dir. Margaret Austin 1984’ten 1996’ya kadar Yeni Zelanda Parlamentosu’nda milletvekilliği yaptı. Milletvekilliği görevinden sonra Lincoln Üniversitesi Rektörlüğü de yapan Austin, 2005 yılında emekli oldu. Margaret Austin, yılların getirdiği birikim ve deneyim ile eğitim eşitsizliklerine yönelik Dünya Üniversiteler Kongresi’nde bilgilerini aktaracaktır. 21 Ekim 2010 tarihinde Troia Kültür Merkezi’nde 15.00 ile 17.00 saatleri arasında düzenlenecek olan “Education: Opportunities vs. Inequalities” başlıklı panelin başkanlığını yürütecek olan Austin, aynı panelde “Eradicating inequality in educational opportunities” başlıklı bir bildiri de sunacaktır. Margaret Austin, panelin onursal katılımcısıdır.