Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkan Yardımcısı Dünya Üniversiteler Kongresi'nde

Üniversitemiz alanında saygın, dünya çapında tanınmış bilim insanlarını Dünya Üniversiteler Kongresi'nde ağırlayacak. Bu saygın bilim insanlarından biri olan Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU-International Association of Universities) Başkan Yardımcısı Prof. Pier Ugo CALZOLARI, 20-24 Ekim 2010 tarihleri arasında Dünya Üniversiteler Kongresi’ne katılmak için üniversitemizde olacak. Prof. Pier Ugo CALZOLARI, “Facing the Future: Preparing Graduates for the 21th century workplace” başlıklı panelde başkan olarak görev yapacak. Uluslararası Üniversiteler Birliği, merkezi Paris’te olan dünya çapında faaliyet yürüten bir organizasyondur. Aynı zamanda UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu)’nun da bir parçası olan bu birlik içinde yaklaşık 150 değişik ülkenin kurum ve kuruluşu yer almaktadır. Uluslararası Üniversiteler Birliği bu ülkelerin kurum ve kuruluşlarını bir araya getirerek, yüksek öğretimde etkin olan uluslararası, yöresel ve ulusal yapılarla işbirliği içinde ortak sorunları ele almayı ve çözümler bulmayı amaçlar. Bu birlik üniversitelerin sorumluluklarını belirleyerek özgürlük, adalet, insanlık ve dünyada barışın yükseltilmesini hedeflemektedir. 2000 yılından beri Bologna Üniversitesi’nin Rektörlüğünü yapmakta olan Uluslararası Üniversiteler Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Pier Ugo CALZOLARI, 2004 Eylül’ünden beri de İtalyan Rektörler Konferansı Başkanlar Kurulunun bir üyesidir. Birçok bilimsel organizasyonun bilim komitesi üyesi olan Prof. Pier Ugo CALZOLARI aynı zamanda, Avrupa Birliği’nin Bilgi Teknolojileri Programında İtalyan delegasyonunun uzman üyesi olarak faaliyette bulunmaktadır.