NASA Yöneticisi Dünya Üniversiteler Kongresi'nde

NASA Yöneticisi Dünya Üniversiteler Kongresi'nde
Üniversitemizin 20-24 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenleyeceği uluslararası bir organizasyon olan Dünya Üniversiteler Kongresi, dünya çapında alanında tanınmış saygın bilim insanlarını Çanakkale’de, üniversitemizde ağırlayacak. Bu saygın bilim insanlarından biri olan ve NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi)’da faaliyet yürüten Dr. Garik Gutman, Küresel Isınmanın Anlaşılması ve Önlenmesi teması altında “Land Cover and Land Use in a Changing Climate and the Role of Universities” başlıklı bir bildiri sunacak. Küresel çapta evrensel bir sorun olan küresel ısınmaya, iklim değişikliklerine ilişkin oldukça önemli çalışmaları bulunan Dr. Garik Gutman, NASA’nın arazi örtüsü ve kullanımı bölümünde yönetici olarak görev yapmaktadır. Dr. Gutman, 1984 yılında Tel Aviv üniversitesinde tamamladığı doktorasında da iklim modellemesi üzerine çalışmıştır. Dr. Gutman, NASA’da görev yapmadan önce atmosferi ve yerküreyi sensörlerle izlemek üzere çeşitli araştırmalar yapmıştır. Bu araştırmalarında yerküre üzerindeki değişiklikleri izlemiş ve bu değişikliklerin iklim ve çevre ile olan etkileşimini ortaya koymaya çalışmıştır. Dr. Gutman’ın gerçekleştirdiği araştırmalardan çevre sorunlarına duyarlı uluslararası kuruluşlarda önemli ölçüde yararlanmıştır.