0

Öğrenciler Üniversiteyi Daha Erken Tanıyacak

Bu Haber 1840 Kez Okundu
  • Paylaş:
Öğrenciler Üniversiteyi Daha Erken Tanıyacak

ÇOMÜ ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre lise öğrencileri, henüz lisede okurken üniversiteyi ve ilgilendikleri alanları daha yakından tanıma şansı bulacaklar.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş “Üniversiteden nasıl yaralanabiliriz, nasıl birlikte iyi iş birliği yaparız da öğrencilere gelecek açısından bir vizyon çizeriz, bakış açısı kazandırırız ; ilgili bölümlerle bir protokol çalışması yapılmış.

Amacımız şu, çocuklar artık üniversiteye dokuzuncu sınıftan itibaren adım atsın istiyoruz. Hangi alana, meslek dalına merak duyuyorsa sizlerin izin verdiği programların el verdiği ölçüde çocuk buradaki havayı teneffüs etsin. Gerekirse amfide olan dersi izlesin veya hocalarınızın uygun olduğu zamanda gelip bizim okulumuzda teşvik açısından onlara bir bakış açısı kazandırsın. Bu İlahiyat olur Mühendislik olur Tıp alanı olur, bir alanda değil zaten adı da Fen ve Sosyal Bilimler Uygulama Okulu olduğu için ortak payda olan bir çalışma.

Bu bağlamda umarım üniversitemizin iş birliğiyle bu okulumuzdaki öğrencilerin en yüksek düzeyde verim alacağını düşünüyorum “ şeklinde konuştu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise özellikle son günlerde ülke genelinde yaşanılan sıkıntıların kökeninde bazı değerlerimizin istismar edilişi olduğuna dikkat çekerken “Bundan çıkarmamız gereken çok önemli dersler var. Bizim kendi inancımızı doğru öğretmemiz her şeyin esasını oluşturuyor. Çünkü bütün işler böyle istismarlarla ve kandırmalarla başlıyor. O anlamda İmam Hatip Liselerinin ve ortaokulların önemi bugün çok daha iyi anlaşılması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu okullar aslında bizim inancımızı akıl çerçevesinde mantık çerçevesinde öğreten okullar. Hem de o yaşlarda. Lise yaşlarında çocuklarımıza aynı zamanda Bilimi, Fen Bilimlerini, Sosyal Bilimlerini öğretirken bir taraftan da inancımız esaslarını doğru bir şekilde öğrendikleri bir okul orası. Bu anlamda bir toplum, bir bütün olarak toplumun da desteklemesi gereken eğitim kurumları buralar. Sadece devletin, hükûmetlerin değil aynı zamanda toplum olarak da hepimizin sahip çıkması gereken okullar bunlar. Üniversite olarak baktığımız zaman dolayısıyla böyle bir okula destek veriyor olmak bizim acımızdan çok önemli bir şey” dedi.

Çanakkale’de İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulunun yeni bir binada eğitim öğretime başlayacak olmasının eğitim verimliliği açısından önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Çanakkale çerçevesinde bakıldığı zaman gerçekten İmam Hatip Lisesinin, Ortaokullarının yeni bir binasının eğitim öğretime başlıyor olması fiziksel imkânlar bakımından çok önemli, eğitimin verimliliği açısından çok önemli bir başlangıç. Öbür taraftan çok sınırlı sayıda okulun içerisinde, proje olması bağlamında çok güzel şeyler yapılacak. Sizlerin emeği ile çok daha iyi yükselecek. İnsan bilmediği hususlar konusunda sağlıklı karar veremez. Çocuklarımız gerçekten üniversiteyi görüyor olduklarında gerçekten Tıp Fakültesi nasıl bir yer bildiklerinde, Fen Edebiyat Fakültesi nasıl olduğunu gördükten sonra, laboratuvarlarımızı ve bilişim teknolojilerimizi gördükleri zaman eminim üniversite kavramı çok daha gerçekçi olarak kafalarında canlanacaktır. Doğru tercihleri yapma anlamında daha çok yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Şengil ise ”Protokolün amacı, Çanakkale il sınırları içerisinde yer alan Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi “Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Proje Okulu”nda eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca (Proje Yönetim Kurulu) uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak; eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması, mezun olma durumuna gelmiş öğretmen adaylarına mesleki tecrübe kazandırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamaktır” dedi.

İşbirliği protokolünü ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Şengil imzaladılar.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay Ak