“Diyabetle Yaşam” Konferansı Düzenlendi

“Diyabetle Yaşam” Konferansı Düzenlendi
14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısıyla Çanakkale Diyabet Derneği ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Diyabetle Yaşam” (Şeker Hastalığı) adlı konferans düzenlendi. 14 Kasım Cumartesi günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda yapılan konferansta, Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kubilay ÜKİNÇ, diyabetle ilgili genel bilgileri verdikten sonra sözü Diyabet Eğitim Hemşiresi Hacer ÇETİN aldı. Hacer ÇETİN, diyabet tedavisinde genel bakımı anlattı. Ardından Diyabet Eğitim Hemşiresi Filiz TOPALOĞLU, insülinler ve insülin kullanımı hakkında kısaca bilgiler verdi. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Diyetisyeni Özen UYSAL ise diyabette beslenmenin önemini vurgulayarak özellikle diyabet hastalarının üç ana ve üç ara öğünü mutlaka atlamadan yemeleri gerektiğine dikkat çekti. Konferans, katılımcılar tarafından sorulan soruların ardından kan şekeri, tansiyon ve kilo ölçümleriyle son buldu.