0

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Bir Organ Naklini Daha Başarıyla Gerçekleştirdi

Bu Haber 1932 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Bir Organ Naklini Daha Başarıyla Gerçekleştirdi

3 yıldır böbrek bekleyen 52 yaşındaki Halil Dündar’a yapılan böbrek nakli ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbreği, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakli ekibi Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Yrd. Doç. Dr. Kasım Arık, Yrd. Doç. Dr. Hasan Şahin, Yrd. Doç. Dr. Alparslan Akbaş , Nefroloji Uzmanı Uzm. Dr. Serkan Bakırdöğen tarafından başarılı bir ameliyatla Halil Dündar’a nakledildi.

Organ nakli ekibi sorumlu hekimi Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul hastanın durumunun iyi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bugün yine mutlu bir haberle karşı karşıyayız. 53 yaşında Halil Dündar isimli hastamıza bugün sabah saatlerinde bir böbrek nakli yaptık. Verici aile, 19 yaşında bir bayan hastanın organlarını bağışladı. Beyin ölümü gerçekleşen, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ndeki hastamızın organlarını, ailesi büyük bir fedakarlık örneği göstererek bağışladılar. Böbreklerinden bir tanesi bizim Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Ünitesi’nde takıldı. Karaciğer ve diğer böbreği ise Bursa’da Uludağ Üniversitesi’nde takıldı. Bu konuda yeni bir ünite olmamıza rağmen tecrübemizi her geçen  gün arttırıyoruz ve başarılı ameliyatlara imza atıyoruz. Tüm ekibim adına –özellikle organını bağışlayan aileye teşekkür ediyorum ve daha çok bağışın ülkemizde gerçekleşmesi için bu durumun teşvik olacağına inanıyorum. Bu konuda özellikle desteklerini esirgemeyen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’e, Dekanımız Prof. Dr. Yavuz Demiraran’a ve Başhekim Doç. Dr. Mehmet Aşık’a çok teşekkür ediyorum”.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demiraran ise konuyla ilgili şunları ifade etti:

“19 yaşındaki bir gençten 53 yaşındaki bir hastamıza takılan bu böbreğin onda yaşama dair güzellikler katacağına kesinlikle eminiz. Böyle bir cevheri burada barındırmaktan, burada yanımızda olduğundan dolayı çok mutluyuz. Faruk hocamız bunu defalarca kez yaptı. Kendisine her zaman en iyi desteği vermeye çalışacağız. Üniversitemizin bütün olanaklarını bize sunan Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Acer’e çok teşekkür ediyoruz. Halkımızın bu konuda çok bilinçli olduğuna inanıyorum. Çünkü bu kadar sayıda nakil yapan çok fazla bir il yok. Oldukça fazla miktarda böbrek nakli yapıldı. İnşallah yeni hastanemize geçtikten sonra daha fazla yapacağız. Hocamın liderliğinde hem karaciğer, hem diğer organların nakillerini gerçekleştireceğiz,. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Daha büyük başarılar da bekliyoruz kendisinden”.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık ise organ nakli ekibinin ÇOMÜ’nün parlayan yıldızı olduğunu ifade ederek, “Çoğu üniversite için organ nakli kliniği bir prestij kliniğidir. Şimdi organ nakli kliniğimize yeni hastanemizde çok daha nezih şartlarda çok daha geniş imkânlar sunacağız. Kendilerine ellerinden geleni yaptıkları için teşekkür ediyorum ve bundan sonra artarak bu ameliyatların devam etmesini diliyorum” dedi.