1

10. Çanakkale Resim Yarışması Sergisi Ankara’da Açıldı

Bu Haber 1624 Kez Okundu
  • Paylaş:
10. Çanakkale Resim Yarışması Sergisi Ankara’da Açıldı

10. Çanakkale Resim Yarışması Sergisi, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde yapılan bir törenle açıldı.

Genel merkezi Avustralya Sidney’de bulunan Gallipoli Memorial Club (Gelibolu Anma Derneği), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Avustralya Hükümeti işbirliği ile 2015 yılında 10.’su düzenlenen Çanakkale Resim Yarışması’nda dereceye giren eserler; 20 Kasım 2015 tarihine kadar Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışına Avustralya Büyükelçisi James Lersen, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Sidney Eski Büyükelçisi Niyazi Adalı ve çok sayıda davetli katıldı.

Çanakkale Resim Yarışması, bu topraklarda şehit olmuş ve savaşarak hayatlarını kaybetmiş çok sayıda Türk ve Anzak askerinin anısında iki ulus arasında var olan barışın ve dostluğun ayrıca da paylaşılan ortak tarihin önemini vurgulayarak söz konusu tarihi mirasın gelecek nesillere aktarımının sanat aracılığı ile yapılmasını hedefliyor. Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümü olan 2015 yılında gerçekleşecek son Çanakkale Resim Yarışması ile projenin tamamlanmasından sonra, 10 yıl boyunca Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlenen yarışmalardan birincilik ödülünü alan toplamda 20 resmin, Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’da açılacak çeşitli sergiler ile sergilenmesi hedefleniyor.