Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
1. Uluslararası Biyoçeşitlilik Araştırmaları Sempozyumu
(2-4 Mayıs 2019)

1. Uluslararası Biyoçeşitlilik Araştırmaları Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 2–4 Mayıs 2019

Biyoçeşitlilik, gezegenimiz için hayati bir öneme sahiptir ve gelecek nesiller için korunması ve sürdürülebilir olması gerekmektedir. Biyolojik kaynaklar ve çeşitlilik, insanlığın ekonomik ve sosyal gelişimi için önem taşımaktadır. Bu bilinçle 1. Uluslararası Biyoçeşitlilik Araştırmaları Sempozyumu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından düzenlenmektedir. Sempozyumun çok çeşitli bilimsel araştırmaları kapsayacağı planlanmaktadır. Önde gelen bilim insanlarını, akademisyenleri, kurumsal ve hükümet temsilcilerini, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde bir araya getirecek ve araştırmacılar arasında bilgi alışverişi için önemli bir kanal oluşturacaktır.

   Türkiye'nin kuzey batısında bulunan Çanakkale, doğal ihtişamları, kültürel mirası ve efsaneleriyle dünya tarihinde önemli bir rol oynamıştır. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan bir boğaz, Bozcaada (Tenedos), Gökçeada (Imbros), Truva, Assos, İskenderiye Troas, Apollo Smintheus, Parion, Gelibolu ve birçok tarihi varlıkları ve doğallığı birleştiren birçok uygarlığın merkezidir. Ayrıca, Türkiye'nin cennet köşesi olan zengin flora ve fauna çeşitliliği ile Kazdağı (İda Dağı), doğal güzelliği ile birçok efsaneye konu olmuştur.
 
   2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde, her adımda tarih ve doğal güzellikleriyle yüz yüze geleceğiniz Çanakkale'de sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.

Organizasyon Komitesi

DUYURULAR Tüm Duyurular
  • Duyuru Bulunamadı!

BAĞLANTILAR