Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

2022-2023 İdari Personel Eğitim Alma Hareketliliği Duyurusu

.

2020-1-TR01-KA103-081724 numaralı Erasmus Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan 2022/2023 Akademik Yılı Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları 30 Mayıs 2022 tarihinde başlayacaktır. Başvuru ve seçim süreci aşağıdaki takvime uygun olarak ilerleyecektir.

Katılımcıların; projenin bitiş tarihi olan 31 Mayıs 2023 tarihinde hareketlilikleri tamamlanacak şekilde kabul mektuplarını almaları ve başvuru esnasında sunmaları gerekmektedir. Bu tarihin ertelenmesi ya da kazanan adayların haklarının ileri bir tarihe ertelemesi mümkün değildir.

Kabul mektubu bir başvuru ön şartıdır ve kabul mektubu olmadan başvuru yapılamaz. Resmi bir fiziki mektup gerekli değildir. Anlaşmalı üniversitenin Erasmus yetkilisinden alınan, tarih belirten ve eğitim alma hareketliliğini ifade eden bir e posta alınması yeterlidir. Bu e posta kabul mektubu olarak sunulabilir. Adayların kabul mektubu alacağı ülkenin pandemi şartlarındaki ülkeye giriş koşullarına (aşı, test vs.) dikkat etmesini öneririz.

14.09.2021 tarih ve 16 sayılı Üniversitemiz Senato kararı ile güncellenen başvuru ve seçim kriterleri hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

Başvuru Süreci Hakkında Önemli Bilgiler

 

  • Başvurular çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Detaylı başvuru rehberi başvuru aşamasında ilan edilecektir.
  • Başvuruların değerlendirilmesinde kullanılacak ve adaylara çeşitli puanlar kazandırabilecek olan kriterler Erasmus Koordinatörlüğü’nün veri tabanından adayın toplam puanına otomatik olarak yansıtılacaktır. Adayların başvurularında oluşacak puanlar; bu veri tabanındaki bilgilere göre oluşacaktır.
  • Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği için hibe hakkı kazanan adaylar bu puanlamaya göre kontenjan doğrultusunda belirlenecek ve Erasmus Seçim Komisyonu tarafından süreç sonunda ilan edilecektir. Erasmus Seçim Komisyonu söz konusu kriterlerin uygulanmasından sorumludur. Puanlama aşamasına herhangi bir etkisi yoktur.
  • Bu veri tabanında bulunan veriler, başvuru başlangıcında 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uygun olarak ilan edilecektir. İlan edilen veri tabanı ve oluşan nihai puanlama adaylar tarafından kontrol edilebilir.
  • Adaylar; buradaki araç ile puanlarını hesaplayabilirler. Bu araç; yürürlükte olan “başvuru ve seçim kriterleri”ne uygun olarak hazırlanmıştır ve adayların başvuru öncesinde tahmini puanını hesaplaması için yapılmıştır. Otomatik oluşan puanlama bu sistem doğrultusunda veri tabanından alınan bilgilerle oluşturulacaktır.
  • Veri tabanı ya da puanlamada görülen maddi hata ya da sorunlar için erasmuspersonel@comu.edu.tr üzerinden e posta yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

 

Açıklama

Tarih

Başvuru Başlangıç Tarihi

30 Mayıs 2022

Başvuru Bitiş Tarihi

01 Temmuz 2022 - 17:00

Sonuç Açıklama Tarihi

14 Temmuz 2022

İtiraz Süreci

18 - 20 Temmuz 2022 – 17:00

Nihai Sonuç Açıklama

29 Temmuz 2022

Seçilen Personelin Hareketliliği

Gerçekleştirebileceği Tarih Aralığı

01 Ağustos 2022 – 31 Mayıs 2023