Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır!

-

Bu başvuru duyurusu, 31.01.2020 tarihinde yayınlanan 2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği duyurusunun pandemi koşulları nedeniyle ertelenmesi üzerine 2020-2021 Akademik yılı içinde staj hareketliliği gerçekleştirebilecek öğrenciler için ve;

7 ve 9 Mart 2020 tarihinde gerçekleşmiş ve sonuçları 13 Mart 2020 tarihinde açıklanmış Erasmus Yabancı Dil Sınavına katılan ve 50 ve üzeri puan alan veya hali hazırda YDS, e-YDS, TOEFL ve YÖKDİL sonuçları olan öğrencilere yönelik açılmıştır.

  • Sadece online başvuru yapılacaktır.
  • KION sistemine ön başvuru yaptıktan sonra size gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme girip, bilgilerinizi güncelleyip, tercih yapmanız ve başvurunuzu tamamlamanız gerekmektedir.
  • Sadece ön başvuru yapmak yeterli değildir!
  • Başvuruda YADYO’nun gerçekleştirmiş olduğu Erasmus Yabancı Dil Sınav sonucunu kullanacaksanız YADYO’dan sınav belgesi almanıza gerek yoktur. Sisteme sonucunuzu girmeniz yeterlidir. (Sistem bir sınav belgesi yüklemenizi zorunlu tutacağı için “YADYO” adını verdiğiniz boş bir Word dosyası yükleyebilirsiniz.)
  • YDS, e-YDS, YÖKDİL ya da TOEFL sonucunuzu kullanacaksanız sonuç belgenizi pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklemelisiniz. Bu belge doğrulama kodu içeren bir belge olmalıdır.
  • Güncel transkriptinizi ÜBYS’den pdf olarak alıp sisteme yükleyebilirsiniz. Öğrenci işlerinden imzalı transkript almanıza gerek yoktur. Beyan ettiğiniz not ortalamanız ve yüklediğiniz pdfnin doğruluğu tarafımızdan teyit edildikten sonra başvurunuz onaylanacaktır.
  • Sistem staj yapacağınız kurum bilgisini zorunlu tutmaktadır. Staj yapılacak kurumu bulmuş olmak demek, öğrencinin eğitim gördüğü alanda faaliyet gösteren bir firmada/kurumda iş deneyimi elde etmek üzere yazılı bir onay almış olması demektir. Onay aldığınız kurum yetkilisi tarafından imzalanmış “Letter of Intent (Ön Kabul Mektubu)” formatını web sitemizde bulabilirsiniz. Bu form harici bir form kullanılacaksa formun içerdiği tüm bilgileri içeren bir belge olmalıdır. Başvurunuz sırasında sistem sizden bu letter of intent belgesini yüklemenizi ve staj yapacağınız kurumun ismini yazmanızı isteyecektir. Bu konu ile ilgili herhangi bir sorun yaşamanız durumunda lütfen erasmusogrenim@comu.edu.tr adresinden e-posta yoluyla yetkilimiz ile iletişime geçiniz.
  • Online Başvuru Formunda yer alan “Başvuru Bilgileri” kısmındaki “Hareketliliğe hibesiz olarak katılmak istiyorsanız işaretleyiniz” kısmını lütfen işaretlemeyiniz. “Hibesiz hareketlilik başvuruları” Erasmus Hareketliliği Sonuçlarından sonra başlayacaktır.
  • İlgili proje 1 Haziran 2020 tarihinde başlayıp 1 Mayıs 2022 tarihinde sona erdiğinden hareketliliklerin bu tarihler arasında gerçekleşmesi gerekir.

Hareketlilik ile ilgili önemli detaylara ulaşmak için lütfen Staj Hareketliliği Başvuru Kılavuzunu inceleyiniz. Kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru yapacağınız web sitenin kullanım kılavuzu için tıklayınız.

Staj hareketliliği başvurusu yapmak için tıklayınız.

Son Başvuru tarihi 5 EKİM 2020!

Sorularınız için lütfen erasmusogrenim@comu.edu.tr'ye e-posta atınız.

Ekler

Staj Hareketliliği Online Başvuru Kılavuzu.pdf