ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Lisans Programlarına Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alımı Hakkında Duyuru

.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca Üniversitelere 13.08.2020 tarihinde gönderilen ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuru koşulları ile ilgili TYT başarı sıralamasında aranan 800 bin şartının yanı sıra Y-TYT başarı sıralamasının da dikkate alınabileceği açıklanmış ve Özel Yetenek Sınavı başvuruları 28.08.2020 tarihine kadar, başvuru evraklarının teslim süresi de en geç 1 Eylül günü saat 17:00’a kadar uzatılmıştır.

“Sınava Girmeye Hak Kazanan Öğrenciler” süreç tamamlandığında Eğitim Fakültesinin web sayfasında duyurular bölümünde açıklanacaktır. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır. Sınava Giriş Belgeleri, Sınav binalarına alınırken adaylara teslim edilecektir.

 

Bu kapsamda Müzik Öğretmenliği programına ilişkin sınavlar bireysel olarak yapıldığından sınav tarihi 01-04 Eylül 2020 tarihleri aralığında gerçekleşecektir.

Resim İş Öğretmenliği programına ilişkin sınav ise iki aşamalı olduğundan 1. Aşama (Modelden Desen) sınavı 02 Eylül 2020 tarihinde saat 10:30’da başlayacaktır.