Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Erasmus Birimi

Erasmus+ Programı İdari Personel için Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır. (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile ortak olunan Konsorsiyum Projesi Kapsamında)

.

Erasmus+ Programı İdari Personel için Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları

(Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile ortak olunan Konsorsiyum Projesi Kapsamında)

Bu hareketlilik Üniversitemiz Eğitim Alma Hareketliliği’nden bağımsız olarak, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile yapılan konsorsiyum kapsamında ilana çıkmaktadır. Üniversitemiz Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları için alınan kabul mektupları bu hareketliliğie başvuruda da kullanılabilecektir. Elinde kabul mektubu olan adaylar bu mektupları bu başvuruda kullanabilirler. 

Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği Türkiye'de Erasmus Üniversite Beyannamesi (ECHE) sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin (hizmet alımı yoluyla kurumda istihdam edilmiş personel bu programdan faydalanamaz) en az 5 gün en çok 6 hafta süre ile AB üye ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet aracılığı ile yükseköğretim kurumu personeli eğitim almak üzere bir yükseköğretim kurumuna gidebilmektedir.

Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler alması mümkündür.

Erasmus Eğitim Alma Hareketliliğinden faydalanmak isteyen Üniversitemiz personelinin başvurularına yönelik bilgiler aşağıda sunulmaktadır.

Adayların başvuru esnasında anlaşmalı olduğumuz ya da adayın anlaşma yaptığı bir üniversiteden imzalı bir kabul mektubu alması gerekmektedir. (Elektronik imzalar, taranmış kopyalar geçerlidir) Kabul mektubu için herhangi bir format bulunmamakla birlikte mektupta hareketliliğin tarihleri ve eğitim alma amaçlı olduğu açıkça belirtilmelidir. Ofisimiz; Çek Cumhuriyeti’nden, Silesian University in Opava’dan kabul almıştır. Bir üniversiteden kabul almayan adayların Silesian University in Opava için başvuru yapması mümkündür. Ancak böyle durumlarda hareketlilik Silesia Üniversitesi'nin seçim süreci tamamlandıktan sonra belirleyeceği bir tarihte gerçekleşecek olup bu tarihinin değişmesi mümkün olmamaktadır.

Ayrıca Üniversitemiz 29.12.2016 tarih ve 12 sayılı Senato Kararı gereği getirilen seçim kriterlerine göre ön kabul mektubunu alan adayların yapılacak puanlamada avantaj sağlayacağını hatırlatmak isteriz. Bu puanlama kriterlerini duyurumuzun “Seçim Prosedürleri” başlığı altında bulabilirsiniz.

Ayrıca Üniversitemiz 29.12.2016 tarih ve 12 sayılı Senato Kararı gereği getirilen seçim kriterlerine göre ön kabul mektubunu alan adayların yapılacak puanlamada avantaj sağlayacağını hatırlatmak isteriz. Bu puanlama kriterlerini duyurumuzun “Seçim Prosedürleri” başlığı altında bulabilirsiniz.

BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuru tarihleri

 17 Eylül  - 28 Eylül 2018 (Başvurular saat 17:00 itibari ile sona erecektir)

Sonuçların açıklanması

05 Ekim 2018

İtiraz Süreci

08-12 Ekim 2018 (saat 17:00 itibari ile sona erecektir)

 

Başvuru İçin:  http://www.kimoerasmus.com/comu/

KONTENJAN

Üniversitemiz ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasında gerçekleştirilen konsorsiyum çerçevesinde 2 kişi bu programdan faydalanabilecektir. Bu hareketlilik için Erasmus Ofisi Üniversitemiz Eğitim Alma Hareketliliği’nden bağımsız olarak ilana çıkmaktadır. Ancak Üniversitemiz Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları için alınan kabul mektupları bu hareketliliğie başvuruda da kullanılabilecektir. Elinde kabul mektubu olan adaylar bu mektupları bu başvuruda kullanabilirler. “Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği”nden, “Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği”ne başvuramayan personel yararlanacaktır. Seçilecek personel Üniversitemiz tarafından ön anlaşma yapılmış kurumlara gidebileceği gibi kendi imkanlarıyla davetiye aldığı kurumlara da gidebilecektir. Her iki durumda da toplam gidebilecek personel sayısının 2 kişiyi geçmemesi planlanmaktadır. Seçilen personelin hareketliliğini 5 gün eğitim ve 2 gün yolculuk (gidiş-dönüş) 30 Mayıs 2019 tarihinde tamamlanacak şekilde geçirmesi beklenmektedir.

Ülkelere göre hibe miktarları aşağıdaki şekildedir;

BAŞVURU PROSEDÜRÜ

Erasmus Personel Eğitim Alma Programından yararlanmak isteyen aday personel için başvuru prosedürü aşağıdaki gibidir:

1. Öncelikle gitmek istediğiniz Üniversiteyi belirleyiniz. Yukarıda belirtildiği gibi bir üniversiteyi başvuru esnasında seçebilmeniz için öncelikle o üniversiteye gitme talebinizi bildirip bir ön kabul almalısınız.

·        Aşağıdaki linkte yer alan fakültelere ait anlaşmalardan “Personel Hareketliliği” kontenjanı bulunan anlaşmalardan gitmek istediğiniz üniversiteyi seçiniz.

http://erasmus.comu.edu.tr/ikili-anlasma/anlasma-listesi-aktif.html

·         Gitmek istediğiniz üniversitenin Erasmus ve Bölüm Sorumlularına email ile Erasmus Hareketliliğinden faydalanmak istediğinizi ve hareketliliği gerçekleşeceği tarihleri (30 Mayıs 2019 tarihinde Türkiye'ye dönülmüş olmalıdır) yazarak ve anlaşmanız halinde "Kabul Mektubu"nun imzalanıp email ile geri yollanmasını isteyiniz.

  • Eğer Silesian University in Opava’ya gidecekseniz herhangi bir kabul almanıza gerek yoktur.

2.  Başvuru başlangıç tarihinden itibaren Online Başvuru sayfasından "Personel Başvuru" bağlantısına tıklayın. Sisteme Kayıt Olun.

Başvuru Adresi:

http://www.kimoerasmus.com/comu/

 3. Online sisteme kayıt olurken Fakültenizi "İdari Birim" olarak seçin. Eğer daha önce geçtiğimiz yıllarda online sistem üzerinden başvuru yaptıysanız, eski email adresinizi "Sisteme Giriş" seçeneğinden girerek  "Parolamı Unuttum" diyerek yeni şifre alabilir ya da yeni email adresi ile yeni bir profil oluşturabilirsiniz. 

3. E-mail adresinize gönderilen aktivasyon linkini takip ederek online başvuru formunu doldurunuz.

4. "Başvuru Formu"nda yer alan "Başvuru Tipi" kısmında seçenek olarak "Eğitim Alma"yı işaretleyiniz.

5. "Tahmini Değişim Tarihi"ne "Kabul Mektubu"ndaki ilk eğitim alma gününüzü ya da  (eğer Silesian University in Opava’ya gitmek istiyorsanız) kesin olmayan 15.10.2018 tarihini yazınız.

6. Eğer kendi Kabul aldığınız bir üniversiteye gidecekseniz yine de Silesian University in Opava seçmelisiniz. Ancak başvuru evraklarınızı Erasmus Ofisi’ne teslim ederken bu hususu belritmeyi unutmayınız.

8. Başvuru formunun doldurulması ile ilgili sorular ve sorunlar için erasmuspersonel@comu.edu.tr adresine email yollayınız.

9. Başvuru formunu sisteme yükledikten sonra e-mail adresinize gelen online başvuru formunun çıktısını alıp imzalayınız.

10. Varsa yabancı dil sertifikanızı, belgenizi ekleyiniz.

11. Başvurunuzun geçerli sayılabilmesi için belgelerinizi Başvuru Dönemi tamamlanmadan (10.08.2018 mesai bitimine kadar) Erasmus Birimi'ne iletiniz. (Siyasal Bilimler Fakültesi Zemin Kat)

SEÇİM PROSEDÜRÜ

Yapılan başvurular, Rektörlükçe oluşturulan bir komisyon tarafından, Ulusal Ajans’ın Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen öncelikler dikkate alınarak belirlenmiş olan aşağıdaki kriterler esas alınarak değerlendirilir. Her başvuru sahibinin 40 taban puanına, aşağıdaki kriterlere göre aldığı puanın eklenmesiyle yapılan değerlendirme sonucunda kontenjan kadar “Asil” ve “Yedek” personel belirlenir. Başvuru esnasında verilen bilgilerden başvuru sahipleri sorumludur. Herhangi bir hatalı bildirim halinde başvuru hakkı kaybolur.

Not: Seçimlerde mülakat düzenlenmeyecektir.

No Kriter Açıklaması Kriter Puanı
1 Daha Önce Erasmus Hareketliliğinden faydalanmamış olmak 10
2 Bir önceki Erasmus döneminde programdan faydalanmış ise -15
3 İki önceki Erasmus döneminde programdan faydalanmış ise -10
4 Üç ve daha önceki Erasmus dönemlerinde programdan faydalanmış ise -5
5 Daha önce Erasmus Programından faydalanmaya hak kazandığı halde "meşru gerekçe göstermektsizin veya süresinde hakkından feragat etmeksizin" hareketliliğini iptal etmiş ise -10
6 Erasmus Ofisi tarafından alınan kabülün dışında bir yükseköğretim kurumundan kabul belgesi sağlamak 10
7 Üniversitemizde 5-10 yıl arası çalışmış olmak 3
8 Üniversitemizde 10 yıldan fazla çalışmak olmak 5
9 Öğrenim Seviyesi Lisans 3
10 Öğrenim Seviyesi Yüksek Lisans 4
11 Öğrenim Seviyesi Doktora 5
12 ÜDS, KPDS, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından kabul edilen yabancı dil sınav (TOEFL vb.) sonucunu belgeleyen personele; belgelediği puanın %30'u verilir. Maks. 30

 

Yapılan sıralamada eşitlik olması halinde, eşitlik bozulana kadar sırasıyla aşağıdaki öncelikler uygulanır;

1. Erasmus+ Personel hareketliliği daha az gerçekleşen birim personeline (Fakülte, Daire Başkanlığı olarak değerlendirilecektir.)

2. Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki hizmet süresi daha fazla olan personele

 

HİBESİZ HAREKETLİLİK FAALİYETİ

Erasmus Hareketlilik Faaliyetlerinden Hibesiz olarak faydalanmak da mümkündür.  Bu konuda ayrıntılı bilgiyi Erasmus Birimimiz ile kontak kurarak edinebilirsiniz. erasmuspersonel@comu.edu.tr

ENGELLİLER İÇİN EKSTRA HİBE

Erasmus Hareketlilik Programından yararlanmak üzere seçilmiş personelin hareketlilik esnasında duyacağı sağlık gereksinimlerine yönelik olarak ekstra hibe sağlanabilmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi Erasmus Birimimiz ile kontak kurarak edinebilirsiniz. erasmuspersonel@comu.edu.tr