Farabi Değişim Programı

2018-2019 AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR...

2018 2019 BAŞVURULARI BAŞLIYOR..

2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ / GÜZ-BAHAR YARIYILI BAŞVURULARI

BAŞVURU TARİHLERİ: 19 ŞUBAT-  9 MART 2018

• Farabi Öğrenci Değişim Programı kapsamında 2018-2019 Akademik Yılı Güz veya Güz+Bahar Dönemlerinde Web adresimizde yer alan Anlaşmalı Yükseköğretim Kurumları ile değişim gerçekleştirilebilmektedir. Anlaşmalar genellikle bölüm bazında yapılmaktadır. Bu nedenle bölümünüzün anlaşmaya dahil olup olmadığını web sayfasımızdan Anlaşmalı Üniversiteler kısmından bakabilirsiniz.
  • Öğrenciler programdan Güz veya Güz+Bahar Dönemlerinde faydalanabilirler. Sadece Bahar Dönemi için değişim gerçekleştirilememektedir.
  •  14.02.2018 Tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı:
  1. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında;

a) Aşağıda yer alan tabloda belirtilen üniversitelere, söz konusu üniversiteler dışından giden öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının en fazla 8 ay süre ile olmak üzere 700 TL,

ÜNİVERSİTE LİSTESİ

SİİRT

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

ŞIRNAK

b) Diğer Devlet üniversitelerine giden öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının ise 4 ay süre ile 500 TL olarak belirlenmesi,

• Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşlarında çalışanlar ile özel sektörde sürekli ücrete tabi istihdam edilen öğrencilere Farabi değişim Programı çerçevesinde herhangi bir burs ödemesi yapılmayacaktır. Öğrencilerin program sürecinde aldıkları diğer burslarda herhangi bir kesinti yapılmayacaktır.
  • KYK yurdunda kalan öğrencilerimiz, değişimden yararlandıkları şehirdeki KYK yurduna yatay geçiş yapabilmektedirler.
  • Alttan dersi olanlar programdan yararlanabilirler.
  • Değişime hak kazandığı halde hakkından feragat etmek isteyen öğrenci, feragat dilekçesi yazarak Farabi Kurum Koordinasyon Ofisine teslim eder.

BAŞVURU ŞARTLARI

1- Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokul, Enstitülerinden birine kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olunması,

2-  Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4 olması,

3-  Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması

4-  Farabi Değişim Programından daha önce yararlanmamış olmak.

BAŞVURU BELGELERİ

1- Aday Öğrenci Başvuru Formu  (2 adet) için tıklayınız.

2- Onaylı Güncel Transkript (2 adet)

3- Yabancı Dil Belgesi (Gidilecek Yükseköğretim kurumunda eğitim dili "Türkçe" ise bu belgeye gerek yoktur. Ancak dersler tamamen ya da kısmen yabancı dilde ise, karşı kurumun talebi doğrultusunda belge ya da sınava girmesi istenir.

Not: İstenilen belgelere www.farabi.comu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ BİLGİLER

Öncelikle başvuru yapılacak Üniversite ile bölüm bazında anlaşmamız olup olmadığı, daha sonra gitmek istediğiniz bölüm ya da sınıf karşı Üniversitede okutulup okutulmadığı ve ÇOMÜ 'den mezun olabilmeniz için almanız gereken zorunlu derslerin orada olup olmadığı araştırılmalıdır. Gerekli koşullar sağlandığında istenilen belgeler eksiksiz (Aday Öğrenci Başvuru Formunda fotoğraf ve imzalar tamamlanmış ve bilgisayar ortamında doldurulmuş) olarak 9 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar Farabi Ofisine şahsen teslim edilmelidir.

Sonuçlar Nisan ayının son haftası açıklanacaktır. Başvurusu kabul edilen öğrenciler için Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır.