2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri

.

2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

2017 girişli öğrencilerin ders seçme işlemi bulunmamaktadır. İlgili öğrencilerin dersleri danışmanları tarafından atanacaktır.

Kayıt Yenileme Takvimi   Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi
Katkı Payı / Öğretim Ücreti Ödemeleri  12.02.2018  16.02.2018
Ders Kayıtları  12.02.2018  16.02.2018
Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları 19.02.2018  23.02.2018

2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri (Turizm Fakültesi ve Tıp Fakültesi hariç) tüm enstitü, fakülte ve yüksekokullar için 12-16 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla öğrenci numarası ile yatırılacaktır. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.
  • 2017-2018 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

ÖNEMLİ HATIRLATMA
21.10.2017  tarih ve 30217 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/10918 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'na göre; "Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır."

2017/10918 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'nı görmek için tıklayınız...

• Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler https://obs.comu.edu.tr adresine giriş yaparak Öğrenci / İşlemler menüsü altındaki Ders Seçme linkinden Ders Seçme Ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir. Danışmanınızla irtibata geçerek almanız gereken dersleri seçip kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Not: Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz. (Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin eski kodlarıyla aynı koda sahip olmaları gerekmektedir.)
  • 2017 girişli 1.sınıf öğrencilerinin ders seçme işlemi bulunmamaktadır. İlgili öğrencilerin dersleri danışmanları tarafından atanacaktır.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) giriş parolasını unutan öğrenciler, yeni parolalarını öğrenim gördükleri okulun öğrenci işleri bürolarından temin edebilirler.
  • Lisansüstü öğrencileri, kayıt yenileme işlemleri için ilgili enstitülerin web sayfalarından bilgi alabilirler.