Koroner Anjiyografi Hastanemizde Hizmete Girdi

21.08.2009
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Ertuğrul ERCAN ve Yrd.Doç.Dr.Bahadır KIRILMAZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ve Çanakkale de ilk kez gerçekleştirilen Koroner Anjiyografi, Koroner Balon ve Stent işlemini uyguladılar. Kalp damarlarında sorunları olan ve önceden kalp krizi geçirmiş hastalarımız bazı kardiyolojik tetkikler amacıyla İstanbul, İzmir ve Bursa gibi merkezlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Hastalarımız, çevre illerdeki merkezlere Koroner Anjiyografi, Koroner Balon ve Stent işlemi için saatler süren yorucu yolculuklar yapmak zorunda kalıyorlardı. Bu aynı zamanda hasta transferi sırasında da tehlikeye maruz kalmak anlamına geliyordu. Hastanemizde Anjiyografi laboratuvarının açılmasıyla birlikte hastalarımızın Koroner Anjiyografi, Balon ve Stent gibi işlemleri için Çanakkale dışındaki merkezlere gitmelerine gerek kalmamıştır. Hastalarımıza, Koroner Anjiyografi , Balon, Stent işlemleri, hastanın tıbben uygun olması halinde, kasık bölgesinden değil, kolundan yapılarak hastalarımızın uzun süre yatmak zorunda kalmasını ve işlem sonrası yatmaya bağlı bel ağrılarını önlemiş olduklarını belirten hekimlerimiz, yakında kalp pili takılması ve buna benzer işlemleride hastanemizde yapabileceklerini vurguladılar. Doç.Dr.Ertuğrul ERCAN ve Yrd.Doç.Dr.Bahadır KIRILMAZ “Amacımız dünyada kabul edilmiş ve uygulanan en güncel girişim ve tedavi seçeneklerini Çanakkale ve çevresindeki insanlarımıza sunmaktır” dediler. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.