Avustralya Büyükelçiliği'nin Gazi İşleri Bakanlığı Müsteşarı Rektörümüzü Ziyaret Etti

19.08.2009
Avustralya Büyükelçiliği'nin Gazi İşleri Bakanlığı ve Gelibolu İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Ian FLETCHER Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'i makamında ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR'in üniversitemizdeki çeşitli ulusal ve uluslararası etkinlikler ve projeler hakkında Müsteşar Ian FLETCHER'ı bilgilendirdiği görüşmede Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda hükümetlerinin ortaklaşa katıldığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Arkeoloji Araştırmaları Projesi'ne hız verileceği de belirtildi. Görüşme sonrası Müsteşar Ian FLETCHER Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Türk-Avustralya Kültür Merkezi'ni gezdi. Müsteşar Ian FLETCHER, gezi esnasında Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan YILMAZ ve görüşme esnasında üniversitemizde bulunan Avustralya'nın eski Çanakkale Konsolosu Peter RENERT ile de çeşitli temaslarda bulundu. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan YILMAZ, Türkiye ile Avustralya arasında ilişkileri ilerletmenin, dostlukları geliştirmenin önemli olduğunu belirtti. Müsteşar Ian FLETCHER daha sonra rektörlük fuayesinde sergilenen 4. Çanakkale Resim Yarışması'ndaki Çanakkale Savaşı ile ilgili resimleri inceleyerek ziyaretini sonlandırdı. Ziyaret ile ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.