Dr. H. İbrahim Bodur, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir’i Makamında Ziyaret Etti

03.08.2009
Kale Grubu Kurucu Murahhas Aza ve Onursal Başkanı Dr. H. İbrahim Bodur, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette üniversitemizin gelişimi hakkında Dr. H. İbrahim Bodur’a bilgi aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir, 2010 yılında Dünya Üniversiteler Kongresi’ni ÇOMÜ ev sahipliğinde Çanakkale’de yapacaklarının altını çizdi. Üniversite öğrenci sayısınında 26 bin’e yükseldiğini vurgulayan Prof. Akdemir, öğretim üyesi başına düşen yayın sayıları sıralamasında da üniversitemizin 11. sırada yer aldığını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir, Dr. H. İbrahim Bodur’un isminin, üniversite olarak yapılan Çanakkale İli Değerleri Sempozyumu sonrası oluşturulan Envanter kitabında da insani değer olarak tarihe geçtiğini söyledi. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Dr. H. İbrahim Bodur Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi yayınlarının düzenli olarak çıktığını, merkez yöneticileri ve başarılı girişimci öğrencileri Sayın Bodur ile bir araya getirmeyi planladıklarını aktaran Prof. Dr. Ali Akdemir ayrıca üniversitemizin akademik ve idari birimlerinin konumlandığı Terzioğlu Yerleşkesini üniversitemize bağışlayan Merhum Hüseyin Akif Terzioğlu’nun büstünün de Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi önüne yapıldığını söyledi. Çan’a seramik mühendisliği bölümü açmayı planladıklarının altını çizen Prof. Dr. Ali Akdemir, ziyaretten onur duyduğunu ve teşekkür ettiğini belirtti. BODUR: “ÜNİVERSİTENİN HIZLI GELİŞİMİNİ HAYAL BİLE EDEMEZDİM” Üniversitenin hızlı gelişiminden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Dr. H. İbrahim Bodur: “Üniversitenin bu denli gelişimini hayal bile edemezdim. Geçmişten bugüne kadar emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Son günlerde üniversitenin adını daha sık duyduğunu belirten Bodur şunları söyledi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Türkiye’de 11. sıraya yükselmesi mutluluk verici bir durumdur. Bu yükselmede en büyük emeği olan üniversitenin dinamik Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ve ekibini kutluyorum. Çanakkale’ye yakışanda budur. Üniversitemiz gelecekte daha iyi yerlerde olacağına yürekten inanıyorum” dedi. Terzioğlu Yerleşkesinin merhum Hüseyin Akif Terzioğlu tarafından üniversiteye bağışlanma şeklini anlatan Dr. H İbrahim Bodur: “Eğitime katkı verenleri başımızın üstünde taşımamız gereklidir, böyle bir çalışma yapmış olmanızdan mutluluk duydum” dedi. Ziyaret sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir, Kale Grubu Kurucu Murahhas Aza ve Onursal Başkanı Dr. H. İbrahim Bodur’a üniversitemiz öğretim elemanlarından Vahid Novrozov’un yaptığı Çanakkale görüntüsünün olduğu yağlı boya tabloyu hediye etti. Dr. H. Bodur ise, ünlü sanatçı Melahat Gülses’in Miras isimli Türk Sanat Müziği eserlerinin toplandığı albümü Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir’e hediye etti. Ziyarette Dr. H. İbrahim Bodur’a eşi Sevim Bodur, Kale Seramik Fabrikaları Genel Müdürü Remzi Gula, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan eşlik etti. Ziyaretle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.