ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener Rektörümüzü Ziyaret Etti

20.07.2009
Amerika Birleşik Devletleri’nin İstanbul Başkonsolosu, Sharon Anderholm Wiener Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir’i makamında ziyaret etti. Amerika Birleşik Devletleri’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevini iki yıldır yürüttüğünü ve çevre illeri de zaman zaman ziyaret ettiğini vurgulayan ABD İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener Çanakkale’nin zengin bir kültürü olduğunu fark ettiğini belirterek üniversitenin bu konudaki önemine değindi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olan 6. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi ve 2010 Dünya Üniversiteler Kongresi hakkında başkonsolos’a bilgi vererek, yapılacak kongrelere başkonsolos’u davet etti. Üniversite olarak dünya sorunlarına duyarlı etkinlikler yapmayı önemsedikleri belirten Rektörümüz Prof. Dr. Akdemir: “Devlet ve özel sektörün yanında gelecekte üçüncü sektörünün STK’lar olduğunun bilincindeyiz. Ekonomik kalkınma için, istihdam için, işsizliği önlemek için, STK’ların aktif olması gerekmektedir” dedi. Konsolosluk’ta eğitim ve STK’ların öncelikli olduğunu aktaran Wiener, üniversitenin eğitimin yanında Sivil Toplum Kuruluşlarına önem vermesinin çok anlamlı olduğunu vurguladı. Ziyaret sonunda Başkonsolos Wiener, Rektörümüz Prof. Dr. Akdemir’e ABD Başkanı Obama’nın Otobiyografi kitabını hediye etti. Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir ise Başkonsolos Wiener’e üniversiteyi tanıtıcı materyalleri ve kongre afişlerini takdim etti. Ziyaretle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.