Bayramiç MYO 'Öğrenci Proje Pazarı' Yarışmasından Ödülle Döndü

21.05.2013

ÇOMÜ Bayramiç Meslek Yüksekokulu öğrencileri Süleyman Demirel Üniversitesi Geleneksel Bilim ve Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen öğrenci proje pazarına katıldılar.

Öğrenci proje pazarı kapsamında Bilim, Mekanik ve İmalat, Sağlık ve Sağlık Teknolojileri, Tarım Orman ve Su Ürünleri, İnşaat-Mimarlık kategorilerinde düzenlenen yarışmaya katılarak dereceye giren projelerin ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmada her kategoriden önlisans öğrencilerine ait projelerden seçilen 2 projeye teşvik ödülleri verildi.

326 projenin başvurduğu 'Öğrenci Proje Pazarı' yarışmasına Bayramiç MYO Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri Kemal Can Kuşçu, Ramazan Kaymaz, Eren Doğanay 'Mantar Reçeli' projesi Sevde Nur Yaşar, Büşra Kılıboz ve Gizem Öztürk 'Daha Hijyenik Teneke Kutu Ambalajları' projesi ile yarışmaya davet edildiler. Yarışmada 'Mantar reçeli' projesi teşvik ödülü almaya hak kazandı.

Proje pazarı yarışmasına katılan öğrenciler kendileri için iyi bir deneyim olduğunu ve inovasyon çalışmalarını yerinde görme fırsatı yaratan, yarışmaya katılımlarında destek olan Yrd. Doç. Dr. Nazan Çevik, Öğr. Gör. Mustafa Öğütçü ve Yrd. Doç. Dr. Ali Karabayır'a teşekkürlerini ilettiler.

Bayramiç MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Karabayır ise “Türkiye genelinde yapılan proje yarışmasında iki projemizin kabul edilmesi ve bir projemizin de ilk beşe girmesi ile bizlere yaşattıkları gurur sebebiyle öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.