TÜBİTAK “Bilim Yanıbaşımızda Eğlenceli Yaz Bilim Kampı-2009” Projesi Başladı

13.07.2009
TÜBİTAK 4004 kodlu “Doğa Eğitimleri ve Bilim Okulları” proje destekleme programı kapsamında Proje Yürütücülüğünü Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanlarından Öğr.Gör. Arzu BAYINDIR'ın yaptığı “Bilim Yanıbaşımızda Eğlenceli Yaz Bilim Kampı-2009” Bilim Kampı projesi üçüncü kez kabul edilmiştir. Kampın I. Dönemi, 06 Temmuz – 11 Temmuz 2009 tarihleri arasında 6 günlük programdan oluşmaktadır. Bu döneme İlimiz Merkez, Merkez Köy ve Ankara ili ve çevresinden İlköğretim öğrencileri katıldılar. I. Dönem Anafartalar Yerleşkesi Çamlık Kafedeki sertifika dağıtımı ile sona erdi. Öğrencilerin yaş ve bilişsel, duyuşsal, psikomotor gelişimlerine uygun olarak hazırlanan farklı disiplin alanlarına yönelik etkinliklerle çalışılarak, bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu verilmeye çalışılacaktır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Anafartalar, Terzioğlu ve Dardanos Yerleşkesi ile İlimizin doğal ve kültürel kaynakları eğitim amaçlı kullanılarak, 12 yaş öğrencilerini bilimle tanıştırmak ”Bilim Yanı Başımızda” sloganıyla öğrencilerde farkındalık yaratılmak istenmektedir. Bu anlamda dershane ve laboratuarlar; bazen doğanın kendisi, bazen müze, bazen Su Ürünleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Eğitim Fakültesi laboratuarları, bazen Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, Müzelerimiz ve arkeoloji kazı alanı olacaktır. Gözleme dayalı, yaparak yaşayarak öğrenme sentezci bir yaklaşımla ön planda tutulacaktır. Bilim Kampı, 06 Temmuz – 01 Ağustos 2009 tarihleri arasında 6’ar günlük programlarla 4 dönem halinde gerçekleştirilecek olup, programa; Çanakkale İlçe , belde ve köy ilköğretim okullarından 96, ülkemizin çeşitli illerinden 32 ilköğretim Okulu 5. sınıflarından 6. sınıfa geçen başarılı öğrenciler katılacaktır. Program; Sualtı Dünyası, Gökbilim Atölyesi, Fen ve Doğa, Buluş Atölyesi, Eğlenceli Matematik, Drama, Evren ve Biz, Vücudumuz ve Biz, Üretim ve Biz, Hareket Eğitimi, Sanat Eğitimi ve Serbest Zaman Etkinlikleri temalarından oluşmaktadır. Programa, Üniversitemizin ve farklı üniversitelerimizde görev yapan öğretim elemanları eğitmen-araştırmacı olarak destek vermektedir. Proje Ekibi; Prof.Dr. Osman DEMİRCAN (Danışman), Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL(Danışman), Öğr.Gör.Arzu BAYINDIR ( Proje Yürütücüsü) Prof.Dr.Eyüp ÖZDEMİR, Prof.Dr.Ali İŞMEN, Prof.Dr.Günhan ERDEM, Doç.Dr.Rüstem ARSLAN, Doç.Dr.Sevnur MANDACI Doç. Dr. Şükran Yalçın ÖZDİLEK, Yrd.Doç.Dr. M. Aydın BAŞAR, Yrd. Doç. Dr. Gürsoy MERİÇ, Yrd. Doç. Dr. Havise GÜLEÇ, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Özden YURDAKUL, Yrd. Doç. Dr. Ahmet ESENKAYA, Yrd. Doç. Dr. Necati CERRAHOĞLU, Yrd.Doç.Dr.Ece Zehir TOPKAYA, Yrd.Doç.Latife AKTAN, Yrd.Doç.Dr.Hulusi GEÇGEL, Yrd.Doç.Yılmaz KÜÇÜKÖNCÜ, Yr.Doç.Dr.Güney HACIÖMEROĞLU, Yrd. Doç. Dr. Hanife GENÇ, Dr. Şakir SERBEST, Dr. Veysel TOLUN, Öğr.Gör. Dr.Muzaffer ÖZDEMİR. Arş. Gör. Dr. Cafer TÜRKMEN, Öğr.Gör. Zeynep AYDIN YILMAZ, Öğr. Gör. Pınar IŞMEN, Öğr. Gör. Yasemin ABALI, Öğr. Gör. Dilek VURAL, Öğr.Gör. Ergün ARDA, Uzm. Y.Mete ELKIRAN, Uzm. Necmi TEKİN, Arş. Gör. Afşar KABAŞ, Arş Gör. Emel OKUR, Arş.Gör.Feride ERCAN, Arş.Gör.Adil ÇORUK, Öğrt. Özgür AYDIN Öğrt.Meltem Ceylan ALBEYOĞLU, Öğrt.Hacer EĞİLMEZGİL, Doktor Hülya GÖRGÜN. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.