Biga İİBF ve Biga MYO'nun Mezuniyet Töreni Yapıldı

26.06.2009
Üniversitemiz Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Biga Meslek Yüksekokulu’nun Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. 2008–2009 Eğitim - Öğretim Dönemi’nin sona ermesinin ardından Biga İİBF Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde 12.’si düzenlenen Mezuniyet Töreni, öğretim üyeleri ve mezun öğrencilerin yürüyüşü ile başladı. Okulun 12. dönem birincileri, Biga İİBF Maliye Bölümü öğrencisi Seyhan Keskin ve Biga MYO Otomotiv Bölümü öğrencisi Emre Gökban konuşmalarını yaptıktan sonra Seyhan Keskin fakülte birincisi olarak kütüğe ismini çaktı. Biga MYO Müdürü Doç. Dr. A. Adem Tekinay yaptığı konuşmada, bölgesel ve ulusal alanda eleman yetiştiren okulun, ara eleman değil aranan eleman yetiştirmek için çaba sarf ettiğini dile getirdi. Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Kazım Kirtiş, fakültenin kurulduğundan bu yana verdiği mezun sayısı kadar öğrencisi bulunduğunu ifade ederek, 3200 öğrencinin, sadece kamu sektörü ve özel sektör için değil, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarına girişimci olarak yetiştirildiğini belirtti. Prof. Dr. Kirtiş, kuruluşundan bu yana, 12 dönem boyunca toplam 3184 mezun veren Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ilk dönemin mezun öğrenci sayısı 52 iken, bu yıl mezun olan öğrenci sayısının 635’e ulaştığını aktardı. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir törende yaptığı konuşmada, fakülte ve yüksekokul olarak, öğrencilerin mezun oldukları bölümlerden aldıkları standart eğitim – öğretimin dışında dahil oldukları aktivitelerle ve öğrenci topluluklarında gerçekleştirdikleri faaliyetlerle hayata daha donanımlı ve sosyal bireyler olarak atılmalarına imkan sağladıklarını belirtti. Prof. Dr. Akdemir bu sebepten dolayı mezun öğrencilerin diğer üniversitelerden farklı olarak, sadece devlet ve özel sektör için değil, STK’lar ve girişimcilik için de yetiştirilmiş bireyler olarak iş yaşamına ve sosyal yaşama dahil olduklarını sözlerine ekleyerek mezun olan öğrencilere güveninin tam olduğunu vurguladı ve tüm fakülte, yüksekokul öğretim üyelerini, mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Biga İİBF Kafkas Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerinin ardından, protokol tarafından başarılı öğrencilere diplomaları ve hediyeleri verildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.