Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Andı Coşkusu

25.06.2009
Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2008–2009 yılı mezunları, Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen coşkulu bir törenle mezuniyeti karşılayarak mezuniyet andını okudu. Üniversitemizin yöneticileri, öğretim elemanları, öğrenci aileleri ve mezun olan öğrencilerin katıldığı törende üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. C.Varol Tok bir konuşma yaptı. Prof. Dr. C.Varol Tok, 17 yıllık geçmişe sahip olan üniversitemizde 1993 yılından beri aktif olarak işleyen ve en köklü kurumlardan biri olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunlarının haklı gurur ve mutluluğunu paylaşmak için bir araya gelindiğini belirti. Prof. Dr. C.Varol Tok yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Dünyada mesleki ve teknik eğitimin önemi giderek artmaktadır. Gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 80 seviyelerinde iken ne yazık ki ülkemizde yüzde 20 seviyelerine kadar geri çekilmiştir. Bu nedenle meslek yüksek okullarının sayılarının arttırılması ve daha nitelikli bir hale getirilmesi ülkemizin öncelikli eğitim sorunlarındandır. Meslek yüksek okulları yirmi birinci yüzyılın değişen bilimsel ve sosyal koşullarına kolayca uyum sağlayan, ülkemizin çok gereksinim duyduğu, üst düzey mesleki bilgi ve deneyimle donatılmış ara insan gücünün yetiştirildiği birimlerdir. Bilindiği üzere ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi işsizliktir ve bu sorundan en çok etkilenen kesim de ne yazık ki gençlerimizdir. Ancak nitelikli ara insan gücü ihtiyacı problemin bir başka boyutudur. Bu bağlamda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun ambulans ve acil bakım, radyoloji ve tıbbi labovatuar programlarından yetişen öğrencilerimiz pek çok lisans programından yetişen öğrencilerimize oranla daha kolay istihdam edilebilmektedir. Ülkemizin en gereksinim duyduğu alanlarda yetişen siz öğrencilerin eğitim-öğretim hayatı boyunca gerek maddi gerekse manevi yönden destekleyen fedakâr ailelerini ve ülkemizin sağlık ordusuna donanımlı, nitelikli teknikerleri yetiştiren değerli hocalarımızı yürekten kutluyorum” Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Edremitlioğlu da yaptığı konuşmada, mezuniyet törenlerinin hem ayrılık hüznü hem de yeni bir başlangıç mutluluğu taşıdığını belirtti. Doç. Dr. Mustafa Edremitlioğlu yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Şüphesiz ki insana hizmet eden her meslek kutsaldır. Ancak bazı meslekler vardır ki bu mesleklerden alınan hizmet ertelenemez, ticari yönü öne çıkarılamaz, sağlık bunlardan birisidir, evrensel nitelik taşır ve hizmet verdiği kişilerin ırk, inanç, cinsiyet, kültürel özellikleri arasında ayrım yapmadan nerede ve ne zaman olursa olsun hizmet sunar. Bu nedenle de bu meslek çalışanları eğitimlerini bitirdiğinde mesleklerine yakışır şekilde hizmet vereceklerine dair namus ve şerefleri üzerine yemin ederek göreve başlarlar. Bu alan sağlık hizmetleri alanı ve mensupları da sağlık çalışanlarıdır” Doç. Dr. Mustafa Edremitlioğlu, pırıl pırıl gençlerin yetişmesi başarısının sadece kendi birimlerine ait olmadığını, bu başarının mezunlarımızın eğitim ve öğretim sürecine katılarak mesleki ve fiziki imkânlarını esirgemeyen rektörlüğümüze, tıp fakültemize, il sağlık müdürlüğümüze, devlet hastanesine, ilimizde bulunan özel hastanelere, sağlık ocaklarına, yüksek okulumuzun idari personeline, öğrencilerimizin değerli ailelerine ve sağlık çalışanlarına ait olduğunu belirtti. 2008–2009 eğitim öğretim yılı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Radyoloji Teknikerliği programı öğrencisi Musa Özsavran da yaptığı konuşmada okulumuzda edindikleri kazanımların yollarına ışık tutacağını belirtti. Özsavran, Uluönder Atatürk'ün aydınlattığı yolda vatanın her köşesinde ülkesini seven ve yaptığı işten onur duyan sağlık personelleri olacaklarını belirtti. Tören sonunda mezuniyet andı okutuldu ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.