Mezun Hemşire, Ebe ve Afet Yöneticilerimiz Ant İçti

24.06.2009
Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu 2008-2009 Eğitim Öğretim Dönemi Hemşirelik, Ebelik, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Mezunları Ant İçme Töreni Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören Sağlık Yüksekokulu birincisi Aysun Yurdakul’un konuşmasıyla başladı. Yurdakul, yüksekokulu başarıyla bitirmenin onurunu yaşadığını belirterek kendisini yetiştiren hocalarına arkadaşları adına teşekkür etti. Törende bir konuşma yapan Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arzu Tuna Mola ise Türkiye’nin üreme sağlığını geleceğe taşıyan ebe mezunları ve maddi ve manevi katkı veren aileleriyle gurur duyduklarını belirterek, mezunların yolu açık başarı daim olsun dedi. Bu yıl ilk kez mezun veren ve dünyada sadece Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü adına konuşan bölüm Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem ise şunları söyledi: “Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünün 17 Ağustos 1999 tarihinde ülkemizde gerçekleşen deprem sonrasında yaşanan sıkıntıların bir daha gerçekleşmemesi ve yaşanmaması noktasında ne yapacağını çok iyi bilen, kararlı ve azimli bir biçimde uygulamayı inanç haline getirmiş 19 tane Acil Yardım ve Afet yönetimi mezunları aramızda olacaktır. Bu yıl 17 ağustos depreminin yıldönümü çok farklı olacaktır. Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması noktasında çaba gösterecek mezunlarımız olacaktır. Mezunlarımızı kutluyorum” dedi. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Metehan Uzun mezunlara seslenerek şunları ifade etti. “Bugün 4 yıllık zorlu bir süreci başarıyla tamamlayarak ülkemize hizmet edecek birey vasfını kazanmanın onur ve gururunu yaşayacağınız gündür. Doğacak tüm çocukların dünyaya ilk gözlerini açtıklarında görecek ilk insanlar olacak olan ebeler, hastalıkta ve sağlıkta insanların en önemli yardımcıları olacak olan içinde bulunduğunu her koşulda onlara umut aşılayacak olan hemşireler, ülkemizde yaşanan her türlü felakette insanlarımızın tutan eli, yürüyen bacağı olacak bazen gözyaşlarını dindirecek bazen de göz yaşlarına ortak olacak olan acil yardım ve afet yönetimi öğrencileri sizleri tebrik ediyor ve bu zorlu görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi. Törende son olarak konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Akgün ise şunları ifade etti. “ Siz, bugüne kendiniz, kendi çabanızla ve kendi kişiliklerinizin birikimiyle geldiniz. Şimdi bulunduğunuz nokta, yani mezun olmanız bir başarıdır. Bununla ne denli övünseniz hakkınızdır. Sizlere çalışma arkadaşlarım olarak seslenmek istiyorum. Yaşam sizsiniz, hayat sizsiniz. Yaşamınız sizin başınıza gelenlerle değil sizin onlara verebileceğiniz cevaplarla, tepkilerinizle ve bundaki çabalarınızla biçimlenir. Bizi insan kılan başımıza neler geldiği değil onlara verdimiz yanıtlardır. Enerjik olun, enerjik yürüyün, enerjik dinleyin, enerjik düşünün. Bu sizi çoğaltır. Öncelikle kendi ruhsal ve bedensel sağlığınızı koruyun. Çünkü sağlıklı olmayan bir kimsenin toplum ve insan sağlığını koruması ve geliştirebilmesi mümkün değildir. İlkeleriniz inançlarınız olsun. Yaşama önyargısız bakın. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen bir zihniyetin mirasçısıyız biz ve malzememiz insan. Kendinizi sürekli yenileyin ve geliştirin. Ancak böyle otonomi ve saygı kazanabilirsiniz. Sevginiz karşılıksız ama saygınız karşılıklı olsun. Sizleri fikri hür, irfanı hür, vicdani hür gençler olarak yaşamın en güzeline doğru uğurluyor ve her birinize ‘keşke’siz bir hayat diliyorum” dedi. Tören sonunda tüm bölüm öğrencileri ant içtikten sonra mezun olan öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirisniz.