“Rengarenk Düşler Karma Resim Sergisi” Açıldı

22.06.2009
Çanakkale’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Atölyesinde Vahit Novruzov nezaretinde 11 öğrenciyle bir yıl boyunca yürütülen resim çalışmaları açılan sergi ile beğeniye sunuldu. Karma Resim Sergisi çalışması ile ilgili bilgi veren Üniversitemiz Resim Bölümü Öğretim Elemanı Vahit Novruzov, bir yıllık bir çalışma döneminin başarıyla bittiğini ifade ederek, “11 öğrencimizin hazırladığı 58 eseri bugünden itibaren sanatseverlerle buluşturduk. Bizim için çok başarılı bir çalışma oldu. Öğrencilerimiz tamamen kompozisyonlarında özgür çalıştılar. 58 eser, yağlı boya, pastel boya, sulu boya şeklindeki çalışmalarla meydana gelen bu sergimiz 25 Haziran tarihine kadar açık kalacak” dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Çanakkale’nin her zaman sanata değer veren bir kent olduğunu belirterek, “Altyapısı olan kentte yaşayan insanların barış içerisinde oluşu aynen burada da gördüğümüz gibi sanata da yansıyor. Ben bütün arkadaşlarımızı bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum ve başarılarının da devam edeceğine inanıyorum” dedi. Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Defterdar Sacide Şakar, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özcan Alarslan, Şube Müdürü Sevim Ateş, akademik personel ile çok sayıda sanatsever katıldı. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.