“Viral Hepatitler Tanı, Tedavi ve Korunmada Güncel Durum” Konulu Konferans Düzenlendi

15.06.2009
Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından “Viral Hepatitler Tanı, Tedavi ve Korunmada Güncel Durum” konulu konferans düzenlendi. Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) Başkanı ve Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail BALIK’ın oturum başkanlığını yaptığı ilk konferans Üniversitemiz Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve VHSD Çanakkale Bölge Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Alper ŞENER’in sunumuyla gerçekleştirildi. Organizasyonda Yrd. Doç. Dr. ŞENER, hepatit virüsleri ile ilgili bilgi vererek virüsten korunmanın yollarını meslektaşlarıyla paylaştı, İlk oturum hekimlerin konu üzerine tartışmaları ile son buldu. Öğretim Üyeleri Hepatit Virüsünü Anlattı Hepatiti konu edinen ikinci oturum ise halka yönelik olarak Troia Kültür Merkezinde yapıldı. Öğretim üyeleri ve Çanakkalelilerin ilgi gösterdiği organizasyon Prof. Dr. İsmail Balık’ın açılış konuşması ile başladı. Program ÇOMÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Metin OTKUN’un sunumu ile devam etti. Programın son bölümünde ise Prof. Dr. Balık, Prof. Dr. Otkun ve Yrd. Doç. Dr. Şener konuyla ilgili gelen soruları yanıtladı. “Hepatitte Sterilazasyona Dikkat” Öğretim üyeleri, organizasyonda halka çarpıcı mesajlar aktardı. Konferansta berber, güzellik salonu gibi yerlerde kullanılan malzemelerin steril olmaması durumunda Hepatit virüsünün kapılabileceği, özellikle evlenmek üzere olanların bu virüsle ilgili test yaptırmaları gerektiği, gebelerde ve çocuklarda hepatit tetkikinin yapılmasının önemsenmesi vurgulandı. Virüsün el sıkışmak, kucaklaşmak gibi durumlarla bulaşmayacağı, hastalığın siroz, aids gibi hastalıklara yol açabileceği de aktarıldı. Programda Prof. Dr. Otkun hastalığın nasıl bulaştığını ve korunma yöntemlerini, Prof. Dr. Balık ise hastalığın toplum tarafından bilinmesinde STK’lara önemli görevler düştüğünü, ve Yrd. Doç. Dr. Şener ise tüm sağlık kuruluşlarında testlerin ve aşılamanın yapılabileceğini belirtti. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.