Bayramiç MYO'lu Öğrencimiz Şirket Kuruyor

11.06.2009
Üniversitemiz Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Bölümü öğrencisi Alper Selvi mezun olduktan sonra iş arıyorum değil iş kuruyorum fikriyle yola çıkarak mezun olmadan önce kendi şirketini kurmaya hazırlanıyor. Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu’nun Bayramiç Meslek Yüksekokulu Başkanlığını yürüten Alper Selvi, sürekli değişen ve yenilenen global iş ortamlarında ayakta durabilmenin önemli püf noktalarından birinin de girişimcilik bilinciyle hareket etmek olduğunu vurguladı. Selvi: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir’in daima vurguladığı ifadeyle “ÇOMÜ: Devlet kadrolarına, Özel Sektöre ve STK’lara istihdam olacak öğrenciler yetiştirirken birde girişimci bireyler yetiştirebilmeyi vizyon olarak benimsemektedir” söyleminden hareket ederek İzmir’de Alternatif Girişimcilik Danışmanlık Eğitim Ltd.Şti.’ni kuracağım. Böylelikle mezun olduktan sonra işsizlik korkusuyla yaşamayacağım” dedi. Öğrencilere ve şirketlere “En İyi Eğitime, En İyi Danışman” sloganıyla hareket ederek danışmanlık eğitimleri vereceğini dile getiren Selvi, üniversitelerden mezun olacak öğrencilerin öğrendikleri teorik bilgiler yanında uygulamada da danışmanlık eğitimlerinden alacakları verilerle entelektüel sermayelerini sürekli besleyen, tam donanımlı, isteğe cevap verebilen, kariyer ve iş fırsatlarını en iyi tercihle değerlendirebilen öğrencileri iş yaşamına kazandırmayı böylelikle ülke ekonomisine de katkı sağlamayı amaç edindiğini belirtti. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.