Başarılı Koromuz Rektörümüzü Ziyaret Etti

09.06.2009
Ankara’da 14.sü düzenlenen Türkiye Korolar Şenliği’nde sergilediği performans karşılığında "Entenasyon-Homejenlik ve Koro Tınısı" ödülüne layık görülen Öğr. Gör. Mete Gökçe yönetimindeki üniversitemiz Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı korosu, Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Öğr. Gör. Mete Gökçe şunları söyledi: “Türkiye Korolar Şenliği’nde koromuz, katılımcı korolar, korist öğrencilerden büyük övgüler alarak birçok koro çalıştayı daveti, diğer üniversite koroları ile ortak çalışma, çeşitli güzel sanatlar liseleri tarafından çalıştay ve konser davetleri almıştır. Koromuz çalışmalarını polifonik korolar Topluluğu bünyesinde ve destekleriyle sürdürmektedir. Ayrıca şenlikte topluluğumuz üzerine görüşmeler ve ortak çalışmalar planlanmıştır. Bu yıl dördüncü defa katıldığımız şenlikte özel bir izleyici kitlesi oluştu” dedi. Üniversitenin tanıtılması noktasında başarılı performans sergileyen koro’yu kutlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir ise şunları aktardı: “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak, eğitim, öğretim, araştırma ve bilimsel anlamda markalaşmakla birlikte, sosyal ve sanatsal konularda da markalaşmak istiyoruz. Sanatsal ve sosyal etkiliklere de çok önem veriyoruz. Ankara’da düzenlenen Türkiye korolar şenliğinde başarı gösteren koromuzun özel izleyici kitlesinin oluşması çok mutluluk vericidir. Bu başarılarla sayesinde eğitim, öğretim, araştırma ve bilimsel çalışmaları, sanatsal ve sosyal faaliyetler birbirini tamamlamış oluyor. Bu güne kadar güzel haberler aldık, bundan sonraki süreçte uluslar arası düzeyde başarılarınızı bekliyor, başarılarınızın sürdürülebilir olmasını diliyor, hepinizi kutluyorum” dedi. Ziyaretle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.