ABD'deki Troy Üniversitesi İle İşbirliği Projeleri Görüşüldü

09.06.2009
Troy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Earl INGRAM II ve Uluslararası Programlar Sorumlusu Prof. Dr. Philip E. LYON üniversitemizle imzalamış oldukları işbirliği protokolü çerçevesinde üniversitemizi ziyaret etti. Bu ziyaret çerçevesinde, Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım KİRTİŞ ve üniversitemizin ilgili personeli ile gelecekte yapılacak olan çalışmaları belirlemek amacıyla toplantılar yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu. Troy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Earl INGRAM II, Troy Üniversitesi'nin eğitiminin ulusal düzeyde kaliteli olarak tanındığını ve bu kaliteyi bundan sonra yurtdışına taşımak istediklerini ifade etti. Bu anlamda da “eCampus” (bilgisayar ortamında uzaktan eğitim) projesinin öneminden bahseden Prof. Dr. Earl INGRAM II, ABD'de kendi üniversitelerinin“eCampus” projesini 10 senedir hayata geçirdiğini ve üniversitelerinin yurt dışındaki ilk uluslararası partnerinin ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olacağını belirtti. İlk önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin yüksek lisans eğitimi programında yer alan İşletme Anabilim Dalında bu projenin gerçekleştirilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Earl INGRAM II daha sonra bu projenin başka bölümlere, lisans ve önlisans düzeylerine taşınabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Earl INGRAM II, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden bir heyeti “eCampus” projesini incelemek için Troy Üniversitesinde incelemelerde bulunmaya davet etti. Yüksek öğretimde gelecekte çok önemli bir unsurun “eCampus” projesi olacağına inanan Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Troy Üniversitesi yetkililerinin sunduğu “eCampus” projesini memnuniyetle karşıladı. Ayrıca daha ileri tarihlerde başlatılması düşünülen ortak programın olası modelleri üzerinde konuşuldu ve fikir alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Earl INGRAM II, Çanakkale ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi hakkında şu ifadelerde bulundu: “Çanakkale'nin doğasının, çevresinin oldukça güzel olduğunu söyleyebilirim. Bu anlamda da üniversite çalışanlarının, öğrencilerin dünyanın en güzel üniversitesinde bulunduğu söylenebilir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne ilk geldiğimizde güçlü, potansiyeli olan bir üniversite bulduk. İkinci defa geldiğimizde ise Türkiye'nin toplumsal yapısını destekleyen öncü bir üniversite olma çabasını ve vizyonunu yapılan uygulama ve stratejilerde görme fırsatı buldum ve bu vizyonu ileri götüren bir yönetim anlayışı buldum”. Prof. Dr. Earl INGRAM II ayrıca, Troy Üniversitesi'nin Dünya Üniversiteler Kongresi'ne katılmak istediğini ve kendi üniversite personelini bu kongreye katılmaya teşvik edeceklerini ifade etti. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.