VI. Uluslararası STK'lar Kongresi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

08.06.2009
Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR, Biga İ.İ.B.F. Dekanı Prof. Dr. Kazım KİRTİŞ, öğretim elemanları, Çanakkale ve Bigalı iş adamları, STK temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen VI. Uluslararası STK’lar Kongresi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Üniversitemiz Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan “VI. Uluslararası STK’lar Kongresi“ ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında sunum yapan ve açıklamalarda bulunan Yürütme ve Organizasyon Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esra DEMİRCAN, 23–25 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan “VI. Uluslararası STK’lar Kongresi”nin önemine değinerek, “Bu kongre ile ilgili hazırlıklarımız kapsamında şu ana kadar 32’si Türk, 4’ü de yabancı üniversite olmak üzere diğer sivil kuruluşlarla birlikte 45 farklı yerden katılım var. Bu sayının daha da artacağına inanıyoruz. Kongremize YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, AKUT Kurucu Üyesi Nasuh Mahruki, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile birlikte çok sayıda tanınmış kişi katılacak” dedi. DEMİRCAN gerçekleştirdiği sunumda kongreye dair şu konuları aktardı: “Kongrenin üyelik sistemi, konu içerikleri, kongre kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler, kongrenin sponsorları, kongreye gönderilen tebliğ sayıları, nitelikleri ve üniversitelere göre dağılımları, kongreye katılacak konuşmacıların isimleri, kongre tanıtımı kapsamında kullanılacak mecralar, yapılan tanıtım gezileri ve faaliyetler.” Sunumdan sonra sohbet havasında geçen toplantıda konuşan rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise bu yılki kongrenin geçtiğimiz yıllara göre daha geniş kapsamlı olacağını belirterek, “Kongre kapsamında bildiriler, poster bildiriler, paneller, çalıştay, sergi ve stand açılışları yapılacak” dedi. Prof. Dr. AKDEMİR, VI. Ululararası STK’lar Kongresi sayesinde üniversitemizi ve Çanakkale’yi tanıtma imkânı doğacağını belirtirken Sivil Toplum Kuruluşları denince akla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin geldiğini sözlerine ekledi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.