Lider Öğrencilerden Germany Meets Turkey Forumu Başarısı

26.05.2009
(GMT) 'Almanya-Türkiye Genç Liderler Forumu' kültürlerarası diyalog ve anlayışa hizmet eden Ernst Reuter Girşimi’nin bir parçası olarak Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL ve Alman Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier himayesinde Türk-Alman iş birliğinin ortak projesidir. İki Devlet arasında arasında yapılan anlaşmaya göre Institute for Cultural Diplomacy (ICD) ve Robert Bosch Vakfı tarafından, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (IPC)' nin de desteğiyle düzenlenmekte olan 'Germany Meets Turkey – A Forum for Young Leaders’in amacı toplum düzeyinde karşılıklı diyaloğu geliştirmek için sağlam ve uzun süreli diyalog platformu inşa etmektir. Germany Meets Turkey Forumu Almanya ile Türkiye arasındaki kökleşmiş güçlü ilişkileri gelecekte daha da geliştirip ileri götürmeye hazır genç liderler arasında aktif ve kalıcı bir network oluşturmaktır. Programa özel liderlik vasıflarına sahip Türkiye’den 6 ve Almanya’dan 6 olmak üzere toplam 12 genç lider seçilecektir. Seçilecek katılımcılar geçen yıl programa katılan diğer 12 genç liderle birlikte 30 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında Münih ve Berlin’de düzenlenecek bir haftalık geleneksel çalışma turuna katılacaklar ve özel olarak eğitileceklerdir. 12 kişilik katılımcı grubu, 2010 yılı sonbaharında Türkiye’de düzenlenecek olan bir haftalık ikinci bir çalışma turuna daha katılacaklar ve programdan mezun olacaklardır. Bu kapsamda 21 Mayıs 2009 Perşembe günü SABANCI CENTER’da düzenlenen ‘‘Turkey and Gennany's Contributions to Crises Prevention and Peacebuilding Efforts’’ konulu konferansa Alman Dış İşleri Yetkilisi Stephan Schlüter, Virginia Üniversitesi’nden Prof. William Quant, Stanford Üniversitresi’nden Prof. Uli Bruckner, Dünya Bankası’ndan Sumeera Younis gibi alanlarında uzman isimler konuşmacı olarak katılmıştır. Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden GMT tarafından seçilen 24 öğrenci konferansa davet edilmiştir. Üniversitemizi temsilen GMT tarafından seçilerek konferansa davet edilen Lider Öğrenciler Topluluğu Kurucu Başkanı Ergül SÖYLEMEZOĞLU konferanstaki performansı ile büyük dikkat çekerek ilk 10 kişinin arasına girme başarı göstermiştir. Son elemeler haziran ayında toplanacak jüri tarafından yapılacak ve Türkiye’yi temsilen özel olarak seçilen 6 genç lider duyurulacaktır. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.