II. Öğrenci Bilim Şenliği Yapıldı

25.05.2009
Eğitim Fakültesi Bilim Toplum Birimi Koordinatörlüğü, Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü ile İlköğretim Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen ve üniversitemizin diğer birimlerindeki Bilim Toplum Koordinatörlerince desteklenen II. Öğrenci Bilim Şenliği gerçekleştirildi. 300’ü aşkın bilimsel çalışma ile büyük ilgi gören programda, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretmen adaylarının hazırladığı üç kısa film gösterimi sonrasında söz alan Bilim Toplum Koordinatörü Doç. Dr. Şükran YALÇIN ÖZDİLEK, toplumda bilim kavramının önemini vurguladı. Doç. Dr. Şükran YALÇIN ÖZDİLEK bilim sevgisinin gençlere aşılanması, bilimin topluma tanıtılması gerektiğini, bu görevin öncelikle üniversitelere düştüğünü, akademik camiada görev yapan bilim insanlarının günümüzde bireysel anlamda bilim üretmek yerine bilimsel çalışmaların aslında ekip işi olduğunu, bilimsel yayınların raflarda kalmaması ve bilimin topluma hizmet etmesi gerektiğini aktardı. Bilim şenliğine çok sayıda materyal tasarımı ve poster sunumu ile katılan öğrencilerin ürünleri Eğitim Fakültesi Spor Salonu’nda tüm gün sergilendi. Ödül ve teşekkür belgelerinin takdimi ile son bulan etkinlik büyük ilgi ve beğeni topladı. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.