18. MDK Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı

22.05.2009
19 Ocak 2001 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Mühendislik Dekanları toplantısı sonucunda Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversitelerin mühendislik ve mühendislik-mimarlık fakülte dekanlarından oluşan Mühendislik Dekanları Konseyi’nin 3 gün sürecek olan 18. toplantısı üniversitemizde başladı. Konsey toplantısına ev sahipliği yapan üniversitemizin Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki TUTKUN yaptığı açılış konuşmasında, konsey toplantılarının sürdürülebilir ve kaliteli bilgi paylaşımı için iyi bir fırsat olduğunu aynı zamanda üniversitemize konsey toplantısı için gelen her bir dekanın buradan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin gönüllü birer elçisi olarak ayrılmalarını umduğunu söyledi. Sonrasında söz alan Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreteri Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, konseyin amaçlarını şöyle sıraladı: “Ülkemizde mühendislik mimarlık fakültelerinin sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunmak, mühendislik eğitiminin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlamak üzere öneriler geliştirmek, mühendislik dekanları arasında deneyimlerin paylaşıldığı iyi uygulamaların tartışıldığı bir platform yaratmak.” Prof. MANDAL konuşmasının devamında konseyin yapısı, yönetimi ve çalışma grupları hakkında bilgiler aktarırken konseyin başarı öykülerinden örnekler verdi. Prof. MANDAL’dan sonra söz alan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlhami TEZCAN, Çanakkale’de valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde gerçekleştirilen her türlü organizasyona zemin hazırlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin varlığından ve kente sağladığı katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. C. Varol TOK ise konuşmasında böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu aktarırken organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Av. Muharrem ERKEK konuşmasında belediye olarak oluşturdukları kent planına göre Çanakkale’yi, tarih ve kültür kenti olarak ele almanın yanı sıra üniversitemizi de kentimizin değerleri arasına katmak gerektiğinin altını çizdi. Muharrem ERKEK aynı zamanda yerel yönetim olarak, bu organizasyon sebebiyle üniversitemizi ve kentimizi ziyarete gelen dekanların emrinde olduklarını vurguladı. Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir DEMİR ise bu tarz bilimsel ve akademik organizasyonlarda üniversite ve kentin işbirliği içinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 18. MDK Toplantısı’nın açılış programı, Öğr. Gör. Mete GÖKÇE şefliğinde gerçekleşen Mavitay Çocuk Korosu ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu’nun mini konserleriyle son buldu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.