Çanakkale Meslek Yüksekokulu Akademik Kurulu Yapıldı

18.05.2009
Çanakkale MYO Müdürü Prof. Dr. Veysel Salih ÇAVUŞGİL akademik kurulun açılış konuşmasına, yüksekokul olarak katma değer yaratma açısından epey mesafe kat ettiklerini söyleyerek başladı. Yüksekokulun akademik ve idari personel sayısına, laboratuarların fiziki koşullarının durumuna, derslik ve laboratuar sayılarına, mobilya ve dekorasyon atölyesinin üniversitemize sağladığı maddi katkılara değinen ÇAVUŞGİL, yüksekokul olarak gerçekleştirdikleri sosyal bilimsel ve kültürel faaliyetlere de değinerek yüksekokula mensup öğretim elemanlarının çalışmalarıyla çıkan yayınlar, bilimsel araştırmalar ve TÜBİTAK projelerinden bahsetti. Yrd. Doç. Dr. İbrahim BULUT ise yüksekokulun Teknik Programlar, Sağlık Programları ve Denizcilik Programları hakkında bilgiler aktardı. Öğr. Gör. Ayhan SARIYILDIZ, İktisadi ve İdari Bilimler Programı hakkında bilgiler aktarırken önümüzdeki sene yüksekokul bünyesinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım ve Yerel Yönetim Bölümlerinin açılacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise Çanakkale Meslek Yüksekokulu’nun iş dünyasıyla yakın ilişki içinde olması ve döner sermayeye katkı sunması bakımından önemine değindi ve şöyle devam etti:” Üniversite yönetimi olarak meslek yüksekokullarına özel önem veriyoruz. Meslek yüksekokulu öğrencilerine topluluklar vasıtasıyla kültürel ve sosyal alanlarda aktif rol alma fırsatı yaratıyoruz. Ayrıca elimizdeki imkânlar doğrultusunda Çanakkale MYO’nun fiziksel koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlayacağız.” AKDEMİR, meslek yüksekokullarına karşı olan geleneksel önyargıları aşmak için meslek yüksekokulu öğretim elemanlarının öğrencilere özel önem vermesi ve onlara daha duyarlı davranmaları gerektiğini savundu. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.