Biga MYO’dan Örtülüce Köyü’nde Kooperatifçilik Eğitimi

14.05.2009
Örtülüce Köyü’nde Halk Eğitim Müdürlüğü ve Biga Meslek Yüksekokulu işbirliği ile Kooperatifçilik konusunda eğitim çalışması başlatıldı. Biga’nın Örtülüce köyünde, köy halkının Halk Eğitim Müdürlüğü’ne başvurması ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Biga Meslek Yüksekokulu’ndan öğretim görevlisi talep etmesiyle başlayan eğitim çalışması toplam yüz dört saat olarak planlandı. Yaklaşık iki ay sürmesi düşünülen çalışmada kooperatifçiliğin tüm yönleri ile anlatılması, kooperatifçilik bilincinin artırılması, bu sayede üyelerin kooperatiflerine hak ve görevlerini bilerek sahip çıkması amaçlanıyor. Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Program sorumlusu Öğretim Görevlisi Muradiye ÖZEL ÖDÜL’ün vereceği eğitim çalışmasına S.S. Örtülüce Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Orhan ERDOĞAN, S.S. Örtülüce Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüsnü ERDOĞAN, S.S. Örtülüce Sulama Kooperatifi Başkanı Hüseyin ÖZTÜRK ve Örtülüce Köyü Muhtarı Orhan AZER’in yanı sıra çok sayıda ortak katılıyor. Eğitim çalışmasına destek veren Kooperatif Başkanı Orhan ERDOĞAN ve Köy Muhtarı Orhan AZER, köylerimizde yaşanan bölünmelerin kooperatifçilik hareketine ve köyün ekonomik yapısına çok büyük zararlar verdiğini belirterek, bu eğitim çalışması sayesinde ortaklarımızın kazanacağı bilinç ile bundan böyle ayrılarak değil birleşerek, köyümüzün kaybettiği ekonomik gücün ve enerjinin önüne geçileceğine inandıklarını belirtti. Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. A. Adem TEKİNAY ise meslek yüksekokulumuza gelen bu isteğe derhal cevap verdiklerini belirterek, Biga halkının her zaman yanında olduklarını ve yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.