Yrd. Doç. Dr. Hasan Göksel ÖZDİLEK Çevre Sorunları Konusunda Almaya'da İncelemelerde Bulundu

08.05.2009
Üniversitemiz Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Göksel ÖZDİLEK, 18-25 Nisan 2009 tarihleri arasında Melle (Aşağı Saksonya Eyaleti, Almanya) Belediyesi'nin davetlisi olarak Niğde Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Emine Erman KARA ve Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ertan KARA ile beraber teknik incelemelerde bulunmuştur. Özellikle su kaynakları ve korunması, yenilenebilir enerji kaynakları (rüzgar türbinleri, biyokütleden elektrik enerjisi ve biyokütle kullanılarak ısınma sistemleri), kentsel rekreasyon,çevre kalitesi ve halk sağlığı, Almanya'da belediyecilik ve katı atık yönetimi konusunda incelemeler üzerine yoğunlaşan teknik gezinin Türkiye'de benzer uygulamalara katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Gezi sırasında 24 Nisan 2009 tarihinde Osnabrück kentine uğranmış ve Çanakkale'nin Kardeş Kent Elçisi ve aynı zamanda Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Almanca Dili Eğitimi mezunumuz Sayın Servet ÇINAR ile görüşülmüştür. 25 Nisan 2009 tarihinde yayımlanan bir Alman gazetesinin konu hakkındaki haberine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.