Ulusal Üniversiteli Girişimciler ve Yöneticiler Zirvesi Yapıldı

11.05.2009
Üniversitemiz Genç Girişimciler Topluluğu tarafından organize edilen “Ulusal Üniversiteli Girişimciler ve Yöneticiler Zirvesi” 20 üniversiteden 100’e yakın öğrencinin katılımı ile Troia Kültür Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan zirvede bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, üniversite olarak girişimciliğe çok öneme verdiklerini belirterek, “Üniversitemiz geleneksel olduğu üzere insan kaynağı yetiştirmeyi kendisine ilke edinmiştir. Kuşkusuz bu dünyadaki ve Türkiye’deki bütün üniversitelerin görevidir. Yani devlet için, ülke için insan kaynağı yetiştirmek durumundasınız. Bu geleneksel misyonu üniversitemiz de üstlenmektedir. Ancak Üniversitemiz diğer üniversitelerden farklı olarak sivil toplum kuruluşları için insan kaynağı, yönetici ve girişimci yetiştirmeyi de kendine görev bilmiştir. Bizim üniversite yönetimi olarak da ağırlık verdiğimiz konu bunlar olmaktadır” dedi. Rektör Prof. Dr. Akdemir, hem özgürlük, hem sorumluluk, hem kendisini kanıtlamak, hem de ülkeye yarar sağlamak için adresin kesinlikle girişimcilik olduğunu da belirttiği konuşmasında, “Bu kapsamda da üniversitemiz gereğini yapmaya çalışıyor. Düzenlenen bu zirve de bunun en önemli göstergesidir. ÇOMÜ hem düşünce, hem de eylem bazında kendisine girişimci yetiştirmeyi misyon edinmiştir ve bunun da gereğini yerine getirmektedir. “Üniversitemizin en iyi yönü nedir?” diye sorarsanız, bence en iyi yönlerinden birisi girişimci yetiştirmektir. Bu konuda da başarılı olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim” şeklinde konuştu. “Girişimciliğin Önemi Her Geçen Gün Daha İyi Anlaşılıyor” Toplantıda bir konuşma yapan Genç Girişimciler Topluluğu Akademik Danışmanı Uzman Hikmet Yurteri ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin devlet, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve girişimcilikte kariyer olanakları sunan bir üniversite olduğunu belirterek, “Türkiye’nin ekonomik kalkınmadaki stratejilerine baktığımızda, girişimciliğin öneminin her geçen gün daha da arttığını görmekteyiz. Birçok öğrenci, kendilerine çalışma alanı olarak sadece kamu sektörü veya özel sektörü düşünürken, biz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 3. bin yılın sektörü olarak STK’ların hakim olacağını bilmekle birlikte, meslek yaşamında girişimciliği kariyer hedefi olarak belirleyen, vizyonu geniş, entelektüel bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Her gün işsizlik rakamlarının arttığını üzülerek duymaktayız. Bununla birlikte, bizler bu işsizlik ortamında, iş arayarak rakamları üst seviyelere çıkaracak mezunlara değil, iş kurarak istihdam sağlayabilecek, ülke ekonomisine katkı sağlayabilmeyi kendilerine misyon olarak belirlemiş genç beyinlere ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bizler de, Genç Girişimciler Topluluğu olarak, çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeyi kendimize bir yaşam biçimi olarak benimsemiş bir aileyi temsil etmekteyiz” dedi. “Nasıl İş Bulurum” Yerine “Nasıl İş Kurarım” Sözünü Düşünmek Gerekiyor” Genç Girişimciler Topluluğu Genel Başkanı Alper Vuralın ise yaptığı konuşmada mezunların “nasıl iş bulurum” korkusunu, “nasıl iş kurarım” heyecanına dönüştürmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek,“Girişimciliğin temel faktörünün sermaye değil, doğru proje olduğunun da bilincindeyiz. Burada her gün düşünüyoruz, hayal kuruyoruz, fizibiliteler yapıyoruz. Bizler, yarınlar için burada antrenman yapıyoruz. Buradan çıktığımız gün gazete ilanlarında, internet sitelerinde iş arayan değil; küçük bir başlangıcı büyütebilmek için çalışan bireyler olacağımıza inanıyoruz. Girişimcilik bir yaşam biçimidir. 2 gün sürecek etkinliğimizde birbirinden değerli isimlere, kafamızdaki tüm soru işaretlerini sorarak gelecek planlarımızı netleştirme yolunda bir adım daha öne çıkacağız. Biliyoruz ki, bugün burada bir arada olabilmek bir ayrıcalıktır” dedi. Toplantıda ayrıca Çanakkale Belediye Başkan Vekili Dr. Celal Karakaş, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkan Yardımcısı Yücel Aka da birer konuşma yaparak girişimciliğin önemine değindiler. 2 gün süren etkinlik kapsamında İzmir Eski Milletvekili ve 55. Hükümet Devlet Bakanı Işılay Saygın, TOBB Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Aynur Bektaş, SerTrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, Dünya Gazetesi yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, Dedeman Holding CEO’su Murat Eroğlu, Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, TUGİK Genel Başkanı ve Sesli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, London School Seo’su Aaron Etingen, Sofra Restoranları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özer, THY Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan, Pizza Pizza Yönetim Kurulu Başkanı Abbas Türker ve Domino Tekstil Yönetim Kurulu başkanı Umut Oran kendi hayat hikayelerini anlatarak girişimcilik konusunda öğrencileri bilgilendirdiler. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.