Deniz Kuvvetleri Komutanı Rektörümüzü Ziyaret Etti

Deniz Kuvvetleri Komutanı Rektörümüzü Ziyaret Etti
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin ATAÇ ve beraberindeki heyet Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Oramiral ATAÇ, ziyarette, üniversitemizin güçlü bir üniversite olduğu, Çanakkale’nin üniversite kenti haline geldiği tespitlerinde bulunarak işbirliğinin artması temennilerini dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. AKDEMİR ise ÇOMÜ’nün durumu ve performansı hakkında bilgi vererek üniversitemizin “Uluslararası Bir Üniversite” olduğuna dikkat çekti. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin ATAÇ, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tümamiral Serdar DÜLGER ve beraberindeki heyet, 13 Şubat 2009 tarihinde üniversitemize ziyarette bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman DEMİRCAN, Prof. Dr. Yılmaz AKGÜN ve Prof. Dr. Varol TOK tarafından Rektörlük girişinde karşılanan kuvvet komutanı ve üst düzey komutanlar ile görüşme Rektörlük makamında gerçekleşti. Ziyarette konuşan Oramiral ATAÇ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin güçlü bir üniversite olduğunu ve Çanakkale’ye yönelik gözlemlerinde kentin, üniversite kenti haline geldiğini belirtti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Oramiral ATAÇ, üniversitemizle işbirliği yapmayı arzuladıklarını, 24 milyon belgeden oluşan geniş bir arşive sahip bulunduklarını ve bunu bilim insanları ile öğrencilerin kullanımına sunduklarını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. AKDEMİR ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken ÇOMÜ’nün Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları ile Araştırma Merkezleri hakkında bilgi verdi. Su ürünleri ve tarihe yönelik önemli çabalar içinde bulunulduğunu belirten Rektörümüz, Yelken Kulübü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, Sualtı Hekimliği konusunda kaydadeğer gelişme sağlandığı, Sualtı Topluluğu başta olmak üzere 100’ün üzerinde öğrenci topluluğuna sahip bulunduğumuzu belirtti. Halen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından uluslararası düzeyde sürdürülen Piri Reis Sempozyumu’nun üçüncüsünün üniversitemizce yürütülmesi de görüşmede taraflar arasında karara bağlandı. Ziyarette ÇOMÜ’nün ulusal ve uluslar arası sempozyum ve kongre yapma konusundaki motivasyonu ve başarıları da masaya yatırıldı. Yakın zamanda sonuçlanan “Çanakkale İl Değerleri Sempozyumu” ile 2010 yılında yapılacak “Dünya Üniversiteler Kongresi” hakkında da Deniz Kuvvetleri Komutanına bilgi sunuldu. Ziyaret, Rektörümüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanının günün anısına hazırlanan armağanları karşılıklı takdimleri ile son buldu. Ziyaretle ilgili fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.