Üniversitemizde Bahar Şenliği Çoşkusu

06.05.2009
Üniversitemiz 14’üncü Bahar Şenliği Anafartalar Kampüsünde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tümamiral Serdar Dülger, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Metin Yerlikaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, Dekanlarımız, Rektör Yardımcılarımız, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı 14’üncü Bahar Şenliği açılış töreni, Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Bahar şenliği açılışında konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Varol Tok, şenlik hakkında bilgi aktardı. Katkı verenlere teşekkür etti. Bahar Şenliğinin açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akdemir, üniversite olarak topluluk ve öğrenci etkinliklerine çok önem verdiklerini söyledi. Akdemir, “ÇOMÜ olarak Bahar Şenliğini ve diğer topluluk etkinliklerini öğrencilerimizin sosyal yönlerinin gelişmesine katkı ve onların entelektüel olmalarını sağlamak için destekleyip yapıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından ÇOMÜ Latin Dansları Topluğu ile Kafkas Halk Dansları Topluğu gösteri gerçekleştirdi. Ardından ise ÇOMÜ Müzik Araştırma Topluluğu Pop Caz Orkestrası müzik ziyafeti verdi. 9 Mayıs tarihine kadar sürecek Bahar Şenliği kapsamında sabah saat 11.00 ile 24.00 saatleri arasında Dardanos Kampüsünde gün boyu çeşitli oyunlar, yarışmalar, dans gösterileri, yelken yarışları, su altı dalış eğitimleri, Beach Volley etkinlikleri gerçekleşecek. Öğrenci Topluluklarının tanıtım ve yiyecek içecek standları açılacak. Şenlik, Dardanos Kampüsünde 7 Mayıs akşamı Hayko Cepkin, 8 Mayıs akşamı Volkan Konak, 9 Mayıs akşamı ise Gece Yolcuları ve Funda Arar konserleriyle renklenecek. Dardanos Kampüsünde yapılacak bütün konserler ücretsiz olarak gerçekleşecek. Ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki internet adresinden ulaşabilirsiniz.