Biga Kent Konseyi Toplantısı Biga MYO’da Yapıldı

17.11.2011
Biga Belediyesi ile Biga Kent Konseyi’nin organize ettiği “Biga’ya Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulması, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne kütüphane kazandırılması ve Biga Üniversitesi’nin kurulması” için çalışmaların başlatılması konularının görüşüldüğü kahvaltılı toplantı Biga Meslek Yüksek Okulu kantininde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı yaptı. Ardından Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan konuyla ilgili görüşlerini ifade etti. Rektör Yardımcısı ve BİİBF Dekanı Prof. Dr. Yücel Acer Fakülte ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından Çanakkale Milletvekili Av. İsmail Kaşdemir ve Biga Kaymakamı Fatih Genel ise konuyla ilgili görüşlerini sundular.

Toplantıda, Ağaköy’de bulunan Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’ne kütüphane kazandırılması için 1.5 milyon TL ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun Biga’ya kazandırılması için gereken bina inşaatına harcanmak üzere yaklaşık 5 milyon TL bulunması gerektiği açıklandı. Maddi kaynağın sağlanması için oluşturulan komisyonda ise Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası, iş adamı İbrahim Aydın ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yer alması kararlaştırıldı. Toplantı sonunda ise katılımcılar söz alarak, görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunçay Yaşar, Ticaret Borsası Genel Sekreteri, Ziraat Odası Genel Sekreteri, İçdaş Halkla İlişkiler Müdürü Suat Karataş, Doğtaş Personel Müdürü Ümit Demirhan, Belde Belediye Başkanları, Resmi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de katıldılar.

Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.