Su Ürünleri Fakültesinden Bir Heyet Avrupa Akvakültür Konferansında ÇOMÜ'yü Temsil Etti

15.11.2011

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olcay Hisar ve Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Murat Yiğit ile Doç. Dr. Sebahattin Ergün, 18-21 Ekim 2011 tarihlerinde Yunanistan-Rodos’ta düzenlenen “Mediterranean Aquaculture 2020” temalı Avrupa Akvakültür (Aquaculture Europe - EAS) 2011 konferansında ÇOMÜ’yü temsil etti.

Prof. Dr. Olcay Hisar başkanlığındaki heyet konferansta bilimsel sunumlarıyla aktif temsil sağlayarak ÇOMÜ’yü yurtdışında tanıttı ve ülkemiz açısından önemli lobi faaliyetlerinde bulundu.

Yetiştiricilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yiğit, ABD New Hampshire Üniversitesi Okyanus Mühendisliği bölümü ile ÇOMÜ Su Ürünleri Fakültesi işbirliğinde Çanakkale’de sürdürülmekte olan uluslararası proje çalışmaları kapsamında elde edilen ön sonuçların Yunanistan’daki konferansta sözlü bildiri olarak sunulduğunu, ÇOMÜ öğretim üyeleri ve Amerikalı proje ortakları ile birlikte Rodos’ta proje değerlendirme toplantısı yapıldığını, ABD heyetinde yer alan Prof. Dr. Barbaros Çelikkol (UNH-USA), Assist. Prof. Dr. Judson DeCew (UNH-USA) ve Langley Cage (ICA-USA) ile birlikte yapılan görüşmelerde uluslararası ortaklı projenin 2012 yılında da genişletilerek sürdürülmesi konusunda ilke anlaşmasına varıldığını ifade etti.

Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.