Mavinin Yeşille Buluştuğu Dardanos’ta Eşsiz Yemek Keyfi: Doyum Prestij

14.11.2011

Çanakkale’de 20 yıllık tecrübesiyle gıda sektöründe adından söz ettiren Doyum Şirketler Grubu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Yerleşkesi’nde açtığı “Doyum Prestij” isimli restaurantıyla tüm Çanakkale halkına hizmet veriyor. İşletme sahiplerinden Mehmet Kolçak ile Doyum Prestij ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdik.

Doyum Prestij’de kaç kişilik ekiple hizmet vermektesiniz?

Şu an 6 kişilik bir ekibimiz var. İçinde bulunduğumuz sezon itibarıyla kalabalık bir dönem değil. Yaz dönemine doğru çalışan sayımızda artış olacaktır.

Menünüzde ne çeşit ürünler bulunuyor?

Yemek menümüzde et ve balık çeşitleri bulunmakta. Ustalarımıza has tatlı, makarna ve meze çeşitleri de mevcut.

Restaurantın kapasitesi kaç kişilik, özel gün ve organizasyonlar için de hizmet veriyor musunuz?

Doyum Prestij’in 2 katında 160 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyoruz. Önceden rezervasyon yapıldığı takdirde geniş çaplı yemekli özel gün ve organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz.

Üniversite personeline ve öğrenciye indirim uyguluyor musunuz?

Üniversitemiz personeli ve öğrencilerine %20 oranında indirim uyguluyoruz.

Hangi günler brunch (kahvaltı) hizmeti veriyorsunuz. Müşterilerinize kaç çeşit ürün sunuyorsunuz?

Şu an için brunch hizmetini sadece pazar günleri veriyoruz. İleriki zamanlarda cumartesi günü de brunch hizmeti vereceğiz. Kahvaltı zamanlarında mutfağımızda yaklaşık 130 çeşit ürün hazırlanmakta. Müşterilerimize sunduğumuz lezzetler burada eşsiz boğaz manzarası ve doğa ile bütünleşiyor. Restaurantımızın bu özellikleriyle, yemek çeşitlerimizde olduğu gibi kahvaltı konusunda da iddialıyız.

Sizce Çanakkale halkının evlerinin dışında kahvaltı etme alışkanlıkları ne düzeyde?

Çanakkale’de artan mekân sayısıyla doğru orantılı olarak insanlar hafta sonları dışarıda kahvaltı etmeyi tercih edebiliyorlar. Bunda birçok faktör etkili olabiliyor; ailece birlikte vakit geçirme isteği, Çanakkale’de mesafelerin yakın olması, mekânların kimi yerlerde doğayla bütünleşik olması. Bu sebeplerden dolayı aslında Çanakkale’de bir kahvaltı kültürü oluşmaya başladı. Biz de Doyum Prestij olarak müşterilerimize çok çeşitli ve farklı damak tatlarına hitap eden ürünlerimizi böylesine eşsiz bir manzaraya sahip mekânımızda kaliteli hizmet garantisiyle sunuyoruz.

Doyum Prestij ile ilgili söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi sadece üniversite personeli ya da öğrenciye açık bir alan değil Çanakkale halkının da faydalanabileceği bir yerdir. Ancak birçok kişi buraya dışarıdan gelinmediğini düşünüyor ve bu algıyı değiştirmek gerekiyor. Doyum Prestij’in diğer mekânlardan farkı deniz ile bütünleşmiş aynı zamanda içkisiz bir restaurant olması. Haftanın tüm günleri 09.00 – 24.00 saatleri arasında hizmet vermekteyiz. Hafta içi her gün saat 10.00 ile 14.00 arasında serpme kahvaltı hizmetimiz de var. Tüm Çanakkale halkını, ÇOMÜ personelini ve öğrencilerimizi Doyum Prestij’e bekliyoruz.

Rezervasyon İçin:

Röportaj: Gökçe Güzel
Fotoğraf: Uzm. Suphi Tüfekçi
Editör: Öğr. Gör. Öznur B. Doğangün

Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.