Biga Ağaköy Kampüsü'nde Büyük Hareketlilik

14.11.2011

Ağaköy Kampüsü’nde yerleşik ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde son günlerde hareketli günler yaşanıyor. Ağaköy Kampüsü’ndeki binaların iyileştirilmesi ve estetik açıdan güçlendirilmesi amacıyla açılan ihale sonucuna göre yürütülen çalışmalar sayesinde öncelikle izolasyonsuz binalar da izolasyon çalışmaları yapılıyor. Böylece binalar kışın daha sıcak, yazları ise daha serin olabilecek. Edinilen bilgilere göre binalarda mevcut ısıtma sistemlerine ek olarak çok sayıda ısıtma-soğutma cihazı takviyesi de yapılacağını belirttiler.

Fakülte binalarının iyileştirilmesi çerçevesinde çatılar da onarılıyor ve özellikle yağışlı havalarda sorun olan çatı izolasyonları da tamamlanıyor.

Kampanya çerçevesinde engelli asansörü de inşaa ediliyor. Böylece Biga Fakülte’de bundan sonra yaşlılar, kilolu kişiler, hamileler ve engelli öğrenciler, ziyaretçiler ve personel binaların üst katlarına zahmetsizce ulaşabilecek. ÇOMÜ yönetimi her binaya engelli asansörü politikası çerçevesinde tüm ÇOMÜ binalarında asansör yapılacağını ilan etmişti.

YAŞAM ALANLARI ARTIYOR

Tüm bunlara ek olarak kampüsün çeşitli yerlerinde oturma grupları ve kamelyalar yapılıyor. Ayrıca bina içlerine de oturma grupları yerleştirilerek öğrencilerin kampüste daha uzun süre kalabilmeleri sağlanacak. Kampüste ders çalışma ve okuma alanları da genişletilerek iyileştirilecek. Bunların yanı sıra yaklaşık 100 öğrenciye hitap edebilecek bir öğrenci bilgisayar laboratuvarı da yapılacak.

Biga’daki çalışmaların önemli bir kısmını ise estetik iyileştirmeler oluşturuyor. Bu çerçevede binaların dış yüzeyleri bir üniversiteye yakışır hale getirilmeye çalışılıyor.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve Biga İİBF’nin Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Acer yapılanların planlananların yalnızca bir kısmı olduğunu, işin asıl şimdi başladığını ifade etti.

Yaklaşık 4.600 öğrencisi ile Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 900 dönüm genişliğinde bir arazi üzerine kurulmuş bir kampüste bulunmaktadır. Fakültenin 25,600 m2 kapalı alanda, 26 dersliği ve 5 amfisinin yanı sıra, bilgisayar laboratuvarı, bilgisayar donanımlı kütüphane, 1000 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 550 kişilik konferans salonu, sağlık merkezi, yemekhane, kantinler, pastane, kırtasiye, internet kafe vb. mekânları bulunmaktadır.

Konuyla ilgili fotoğraflara bakmak için aşağıdaki linki tıklayınız.